*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 27 de gener de 2011

Crema de col

5 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Ingredients:
- una col
- una ceba grossa
- dues patates
- mantega
- oli d'oliva verge
- sal i pebre
- quatre formatgets
- un litre de brou vegetal o de pollastre
- 1/2 d'aigua

En una olla posem una nou de mantega, un rajolí d'oli i la ceba tallada a trossos. Li donem unes voltes i hi afegim la col tallada també a trossos, les patates a daus, el brou i l'aigua. Jo vaig fer servir brou de pollastre Aneto que m'agrada molt.

Ho deixem bullir. Quan la col i la patata estiguin cuites ho enretirem del foc i ho triturem amb la batedora elèctrica o vas americà (aquest últim ho deixa finíssim), tot afegint-hi els quatre formatgets.
Salpebrem al gust i llestos!
La varem servir amb ceba cruixent a sobre.
El sofregir una mica la ceba abans li va donar un gust diferent i molt bo.

dissabte, 22 de gener de 2011

Amanida de mongetes verdes

8 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Una amanida que es feia a casa i que sempre m’ha agradat. Se li pot anar afegint altres ingredients, olives, anxoves, nous, ou dur... Sols cal posar-hi imaginació. Tant és bona freda com tèbia. La mare també hi posava patata bullida però així és més lleugera...

Ingredients:
- mongetes verdes
- cebes
- tomàquets
- tonyina en oli d’oliva

Les mongetes es poden tallar a talls amples o bé en juliana tal com veieu a la imatge, a mi m’agraden més d’aquesta última manera. Es posa a bullir força aigua amb molta, molta sal. Quan bull s’hi posen les mongetes i es deixen que bullin uns set minuts (segons aconsella la Carme Ruscalleda en aquesta recepta).

Picar fina la ceba. Pelar (o no) el tomàquet i tallar-lo a daus petits. Barrejar-ho tot en un bol. Afegir-hi les mongetes refredades en aigua freda per tallar-ne la cocció (si cal les haurem reservat a la nevera).

Afegir-hi la tonyina esmicolada tot amanint-ho amb el seu oli.

Jo no hi poso ni sal ni vinagre, però se’n hi pot posar.

Les sobres es poden aprofitar barrejant-les amb pasta bullida i queda un plat de pasta ben bo.

dimarts, 18 de gener de 2011

Pastís de mandarina

16 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
La Cristina, un cop més, ha estat l'orígen d'aquesta recepta. Està fent un dels cursos de cuina a l'Escola de la Dona, la recepta és del curs i me la va passar.

Ingredients:
- 6 mandarines
- 6 ous
- 225 gr. sucre
- 250 gr. d’ametlla ratllada
- 1 cullerada de postres de llevat (tipus Royal)

Posar a coure les mandarines senceres, amb la pell, dins d’una cassola amb aigua freda, a foc lent unes dues hores.
Triturar-les i deixar-les refredar.

Mentre barrejar els ous sencers amb el sucre, blanquejar, afegir l’ametlla ratllada i el llevat. Aquí si es vol s’hi pot afegir un raig de licor.
Finalment afegir el puré de mandarina.

Posar la barreja dins d’un motlle quadrat de 20 cm untat amb mantega, al forn escalfat 180ºC durant 40 minuts.

Millor fet del dia abans.
Es pot fer amb 3 taronges o amb 4 llimones.

diumenge, 9 de gener de 2011

Salmó confitat

7 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
A Estil9 TV fan un programa de cuina que es diu Plats. Van fer un salmó un dia semblant a aquest.

Ingredients:
- una rodanxa de salmó
- unes branques de farigola
- una fulla de llorer
- un gra d'all
- dues pastanagues
- oli
- sal i pebre

En una cassola que pugui anar al forn i al foc s'hi posa una bona quantitat d'oli, tenint en compte que després haurà de cobrir el tall de salmó. Posar al foc el més baix possible tot afegint-hi la farigola, el llorer, i l'all pelat. Pelar i tallar les pastanagues i també afegir-les a l'oli. Deixar confitar.

Partir la rodanxa de salmó tot traient-li l'espina, treure-li la pell i reservar.
Encendre el forn a uns 50-60 ºC.

Quan faci una estona que l'oli està confitant retirar-lo del foc i afegir-hi els talls de salmó salpebrats, han de quedar coberts. Si voleu podeu enretirar l'all per què no quedi tant fort de gust.
Posar la cassola al forn durant una mitja hora com a mínim.

Servir el salmó acompanyat de la pastanaga. L'oli el podeu colar i fer servir per amanir o coure més peix.

dimarts, 4 de gener de 2011

Galetes d'herbes

10 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Ingredients:
- 250 gr. de farina de força
- 1 cullerada petita d’herbes seques
- 120 gr. de mantega pomada
- 180 ml de nata
- sal

Les herbes que vaig fer servir jo van ser herbes de provença, però es poden fer servir farigola, romaní, orenga, alfàbrega o una barreja de les que ens agradin més.

Posar en un bol la mantega tallada a trossets, barrejar-la amb la farina a poc a poc, amb les mans, sense treballar-la en excés. Afegir la nata, la farigola i la sal.
Fer-ne una bola, la emboliquem amb paper film i la reservem a la nevera com a mínim una mitja hora.

Treure la massa i estirar-la. Amb ajut d’un tallador anar tallant les galetes i posar-les sobre un paper de forn o silicona en una safata.
Punxar-les amb ajut d’una forquilla i enfornar-les a 180ºC durant uns 15 minuts.

dissabte, 1 de gener de 2011

Bescuit gelat de torró

14 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Aquesta recepta la van fer a l'apartat de Cuina de casa del programa Cuines de TV3, el podeu veure aquí. A casa no ens agraden els postres massa dolços i per això la meva germana li va posar menys sucre. Un cop fet i provat varem veure que no li calia la cobertura de xocolata, sense ella també està deliciós. Per aquestes quantitats en surt una barra ben grossa, potser millor fer-ne la meitat. És ideal per acabar amb les restes de torró d'aquest dies.

Ingredients:
- 1 litre de nata líquida
- 1/2 barra de torró de xixona
- 1 barra de torró d'alacant
- 6 rovells d'ou
- 150 gr. de sucre
- 200 gr. de cobertura de xocolata negra
- 30 gr. de mantega

Esmicolar els torrons i reservar-los.
Batre els rovells amb el sucre fins a aconseguir una crema blanquinosa. Reservar.
Montar la nata. Barrejar-la amb els rovells d'ou a poc a poc.
Afegir els torrons esmicolats. Remenar i enmotllar.

Deixar 24 hores al congelador.

Posar la cobertura de xocolata i la mantega en un bol i desfer al microones, o amb un pot al bany maria. Millor fer-ho de minut en minuts i remenar entre un i l'altre fins que veieu que està ben desfesta, així evitareu que es cremi.

Desenmotllat i cobrir el bescuit amb la xocolata.

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...