*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimarts, 29 de març de 2011

Amanida de patata, pernil d’ànec i poma

7 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
D’una web francesa on es poden trobar bones receptes, “750 grammes”, la foto és d'aquesta mateixa web.

Ingredients:
- 400 gr. de patates
- 100 gr. de pernil d’ànec
- 1 ceba vermella
- 1 poma granny
- cebollí picat
- oli d’oliva verge
- vinagre de vi
- sal i pebre

Pelar i coure les patates al vapor o en aigua salada. Refredar i tallar a rodanxes fines.
Picar la ceba.
Rentar i tallar la poma a tires fines (sense pelar-la).
Picar el cebollí.
Barrejar-ho tot en un bol juntament amb el pernil d’ànec.

Fer una vinagreta amb l’oli, el vinagre, la sal i el pebre.
Amanir uns 30 minuts abans de servir.

dilluns, 21 de març de 2011

Rosquilles de vi

8 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
L’Eva és una bona amiga, d’aquelles a les que veus poc però hi pots comptar sempre (espero que ella pensi el mateix de mi). Em va parlar d’aquestes rosquilles, una recepta d’una altra amiga seva, la Maria. Aquí us les deixo.

Ingredients:
- 1 tassa de vi
- 1 tassa d'oli
- 1 tassa de sucre
- 1 culleradeta de llevat
- farina (la que accepti)
- anís (al gust)

Ho remenem tot i hi anem afegint farina fins que quedi la consistència com plastilina calenta.
Fem "xurros", els tallem i formem rosquilles sobre una safata untada prèviament amb oli.
Ho posem al forn a 170-180ºC fins que estigui cuit, uns vint minuts. No han d’estar torrades.

Les deixem refredar i bon profit!

dissabte, 19 de març de 2011

Fòrum Gastronòmic de Girona 2011

2 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Ho sé, ja fa dies i a més penjo les fotos sense text. Però sols he d'agrair al Fòrum i als expositors el tracte que ens donen als blocaires. Les fotos expliquen que varem fer i com ens ho varem passar.

dimecres, 16 de març de 2011

Braç de mousse de moka cobert de rovell d'ou cremat

6 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne

Aquest cop la Cristina col·labora amb una recepta dolça.

Ingredients:
- 300 cc crema de llet
- 3 ous
- 100 gr. de sucre
- 50 cc aigua
- 6 fulls de gelatina
- 1 cull. cafè instantani
Per la planxa de braç de gitano:
- 120 gr. de sucre
- 120 gr. de farina
- 4 ous
Per la cobertura de rovell d’ou (gema):
- 200 gr. de sucre (n’hi ha d’haver el mateix pes que els dels ous)
- 3 ous
- gotes de llimona

Per fer la planxa de braç de gitano, posem les clares a punt de neu i reservem;barregem els rovells amb el sucre tot aconseguint una barreja blanquinosa. Hi afegim la farina i barregem. Muntem les clares a punt de neu i les afegim amb molt de compte a la barreja.
Posem la barreja sobre la plata d’anar al forn sobre un paper sulfurat i ho enfornem durant 8 minuts a 180ºC sense deixar de vigilar.

Es prepara un almívar amb els 100 gr. de sucre i els 50 cc d’aigua. Quan el sucre està desfet, es retira del foc. S’espera que es refredi una mica abans d’afegir-hi els rovells d’ou, que s’han de batre perquè no es prenguin. Es torna al foc sense parar de remenar fins que arranca el bull. En aquest punt es retira del foc, s’hi afegeix la gelatina escorreguda, es deixa refredar i ja s’hi posa el cafè instantani desfet amb una mica d’aigua freda.

Es munta la crema de llet per una banda i les clares d’ou per l’altra. A les clares s’afegeix la preparació anterior amb molta precaució i tot seguit s’hi afegeix la nata.

Es retallen les puntes de la planxa i es farceix amb la crema preparada per la part més daurada. S’enrotlla i es deixa una estona al congelador, perquè es prengui.

Mentrestant es prepara la cobertura de rovell d’ou:

Es baten els ous i s’hi barregen tots els ingredients.
Es cou a foc suau i es remena amb una espàtula de fusta. Quan arrenca el bull, s’hi fa una bona remenada i es retira del foc.

Quan baixa la temperatura, s’aboca damunt els marbre i s’escampa bé , fins que es refredi i quedi d’un color natural.

Un cop fred, es recull amb una espàtula i es pot guardar al frigorífic 3 o 4 dies.
Es cobreix el braç amb el rovell; es pot empolsinar amb sucre i cremar amb el bufador o cremador.

La recepta de la planxa de braç de gitano és de Receptes.cat

dimarts, 1 de març de 2011

1r picnic urbà

8 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Ja fa dies, vaig tard, varem gaudir del 1r picnic urbà gràcies a la iniciativa de la Margot, iniciativa i organtizació. Gràcies Margot!

A part de gaudir no sols de la companyia d’altres blocaires gastronòmics si no també de les meravelles culinàries que varem dur i compartir, també vaig poder comprovar que la Cookiteca, que ens va cedir el local, és un lloc de pas obligat per a qui li agrada la cuina, especialment fer pastissos a casa... Quantes coses que tenen a la venda! I a més, quants cursos interessants!!

Si cliqueu sobre la presentació podreu veure totes les fotos.

I per més informació la convocatòria i llista de participants, els espònsors i la foto dels participants.

Si hagués d’escollir un pica-pica, no sé pas si ho podria fer doncs tots estaven boníssims i no voldria que ningú s’enfadés, però el meu vot va per a:

El de gambes i vinagreta
La recepta de Mi blog de pinchos, aquí

I les boles de pernil i foie
La recepta del Miquel, aquí
Què vaig dur jo?? Dos entrepans:

Entrepà de formatge de cabra i tomàquet
Ingredients de l'embolicat amb taronja:
- pa d'espelta
- formatge de cabra tipus rulo
- tomàquet a rodanxes fines

Entrepà de formatge fresc i alvocat
Ingredients de l'embolicat amb verd:
- pa de cinc cereals
- formatge fresc
- alvocat
- olivada d'olives negres d'Aragó



Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...