*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 24 de juny de 2011

Pa de llet

12 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
La recepta l’he adaptat per panificadora del llibre Hecho a mano de Dan Lepard.

Ingredients:
- un cub de llevat fresc
- 350 ml de llet fresca sencera
- 20 gr. de melassa d’arròs
- 250 gr. de farina fluixa per a postres
- 250 gr. de farina de força
- una cullerada petita de sal
- 25 gr. de mantega

En un bol que pugui anar al microones posar la llet i la mantega a trossos. Amb un minut en vaig tenir prou per tal que la mantega es desfés.
Afegir-hi el llevat esmicolat i remenar per que es desfaci be.

Posar la barreja de llet a la panificadora, juntament amb la melassa.
Afegir les farines i finalment la sal.

Programar a pa dolç (la panificadora de Lidl és el programa 4), 750 gr. i el mig cuit (a mi no m’agrada massa torrat).

dilluns, 20 de juny de 2011

Pastís tatín de carbassa

5 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
La recepta la varen fer al programa Cuines de TV3 i anava acompanyat de iogurt i de sorbet de mandarina. Jo sols vaig posar-hi una cullerada petita de iogurt. La recepta la podeu veure aquí.

Ingredients:
- 400 gr. de carbassa laminada
- 150 gr. de sucre
- 40 gr. de mantega
- canella en pols

Posar en una cassó al foc el sucre i la mantega i deixar que es caramel•litzi.

Al fons d’un motlle posar una mica del caramel que hem fet, a continuació una capa de carbassa. Continuar amb caramel, una mica de canella i una altra capa de carbassa. Anar fent capes fins que acabem.

Posar al forn a 160ºC durant 35 minuts.
Deixar refredar abans de desemmotllar.

Jo sols vaig posar canella en pols en una de les capes, però suposo que va al gust de cadascú.

dijous, 16 de juny de 2011

Amanida de carbassó

8 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
El dia que varem fer la trobada al voltant del cafè al Central Cafè ens van servir una amanida de carbassó cru que em va agradar molt. M'he inspirat en ella per fer aquesta.

Ingredients:
- un carbassó
- tomàquets secs en oli
- un ceba petita
- un tall de cansalada viada
- oli marinat en all

Tinc un gadget de cuina que fa punta a les verdures tot tallant-les amb tires primes, tipus spaguettis, va molt bé per tallar les verdures pel wok i m'ha anat molt bé per tallar el carbassó a tires primes.
Picar els tomàquets i la ceba petits i barrejar-los amb el carbassó dins un bol.

Tallar la cansalada a daus petits i passar-los per la paella. Afegir-los a l'amanida.
Amanir-la amb una mica d'oli marinat amb all.

No hi he posat sal, la dolçó del carbassó m'agrada i els tomàquets secs ja li donen la mica de salat que li cal. Però clar, això va a gustos.

dilluns, 13 de juny de 2011

Tickets

6 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Tinc pendents algunes cròniques, Biocultura, Sagàs, Tickets i algun altre. Començo pel final, però bé, per algun lloc he de començar.

Tickets, l’Albert i en Ferran Adrià en son els creadors, amb unes tapes d’allò més originals i bones. Hi varem anar amb la Susanna i el Josep Àngel d’Olleta de verdures i en Roger de Cuinar amb compte.

El local és dissenyat com si d’una fira és tractes, d’entrada sembla una mica fosc però un cop asseguts a la taula tens força llum (això és una mania meva, m’agraden els llocs on m’hi puc veure, no em trobo bé als locals amb poca llum).
Curiositat, a la taula del costat teníem un matrimoni amb el fill, anglesos, feien deus dies havien estat al Noma, i ara venien del Can Roca i del Sant Pau... Jo de gran vull ser com ells!!! Jo i tots els de la taula!!!

Les tapes te els van servint amb un ordre, una darrera l’altre van fent gaudir als comensals de gustos, sensacions i textures. A voltes recordant gustos, altres descobrint-ne de nous.

Varem compartir les següents tapes:

Les olives de Ticket
Una explosió a la boca, tal com diuen Olletes, amb més gust d’oliva que les olives

Varietat de pescaíto frito amb pols d’algues gallegues
La primera impressió es la de un pa de gambes xinès, aquells que donen als restaurants xinesos de pica-pica... A la boca, pescaíto frito!

Miniairbaigs farcits de formatge Manxego
Una petita pasta de full que en mossegar-la omple la boca de manxego fos.

Mollete de papada
El mollete és un pa suau que amb un toc de gust a mostassa ve acompanyat per una papada fregida al punt

Ravioli líquid de formatge gadità Payoyo
L’exquisidesa i finesa d’aquest ravioli és indescriptible

Ventresca de tonyina amb ous de salmó, suc de piparra i pa aeri de poma verda
Exquisit, un tàrtar de tonyina que es realment superb

Patates confitades en oli d’oiva amb suc de costella de porc i pernil ibèric cuit
Cada cop més m’agraden més les patates confitades en retiment de les fregides, no cal dir que els suc de costella era per sucar-hi pa (hi varem sucar la patata), el pernil genial

Miniguatlles a la graella amb mel i menta
Mini, mini, és mengen sense escurar, quan te les serveixen olores la menta de cop

Núvol de flor de saüc amb crema de llimona i maduixetes del bosc
Segons el cambrer el dolç amb menys calories que podem trobar arreu, i realment lleuger i saborós, sorprenent i bonic

Patís tebi d’ametlles amb sorbet de mango
Un coulant d’ametlles especialment deliciós, el sorbet igualment deliciós

Roques de merenga seca de regalèssia amb trufa de xocolata blanca i fruita de la passió
Ni la regalèssia ni la fruita de la passió són especialment del meu gust, potser per això em va sorprendre gratament aquest plat

Un servei magnífic i acurat, que fa complicitat amb el client, acompanya l’àpat. Per veure varem prendre cerveses i coca-cola, el preu va ser de 37 euros per persona un preu completament assequible per un menjar de altíssima qualitat. Amb compte si demaneu vi, el compte puja força.

dijous, 9 de juny de 2011

Arròs integral amb tofu

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Del Biocultura 2011 (n’hauré de fer un post) em vaig dur un tofu artesanal boníssim. A mi m’agrada més el seitan que no pas el tofu, aquest últim no té gust, el gust li dona el que li poses o amb que el marines. Però aquest tofu artesanal, en pot de vidre que fa una noia de l’Empordà és molt bo, i no li calen masses floritures. Formava part d’una petita fira exterior que presentava l’Associació Món Empordà.

Ingredients:
- arròs integral cuit
- tofu
- ceba tendre
- all tendre
- salsa pesto

Posar una mica d’oli en una paella i saltejar lleugerament el tofu tallat a daus.
Picar la ceba i fregir-la a la paella on hem saltejat el tofu. Afegir-hi l’all picat.
Quan estigui cuit, tornar-hi a posar el tofu, donar-li unes voltes i afegir la salsa al pesto, deixar uns segons i afegir l’arròs integral ja cuit.
Remenar i servir.

Si es vol se li pot afegir una mica de formatge ratllat per sobre, jo no ho vaig fer.
Vaig coure a part l’arròs per què necessita molt més temps de cocció que el normal i m'era més còmode bullir-lo a part.

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...