*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 29 d’agost de 2012

Taller de pizza i focaccia al Forn Trinitat amb Daniel Jordà

4 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
No sé massa bé com va anar tot, comentant una fotografia del Facebook del mestre Jordà, de cop va convocar un curs per aquell mateix dissabte. I com no… De com un munt de blocaires ens hi vàrem apuntar.

Daniel Jordà és al front del Forn Trinitat Panes Creativos, un forn que, gràcies al seu bon fer i a la seva creativitat ha anat prenent un espai en el món del pa de Barcelona. El primer cop que vaig provar els seus pans va ser en el primer pícnic urbà que vàrem fer a la Cookiteca de Sarrià. Va ser un descobriment, pans gustosos, meravellosos.

En arribar a l’obrador del forn de la plaça Garrigó núm. 5. vàrem veure que la temperatura seria alta. I a més, un cop tots a dins, la mateixa va anar pujant fins als 35ºC… I tots vàrem aguantar meravellats per les explicacions del mestre.

Un sistema d’auto-amassat, l’autolisi que l’Starbase explica en aquest post.

Amb 500 gr. de farina de força, 300 ml aigua, 40 gr. d’oli, 40 gr. de mantega, 10 gr. de sal i 10 gr. de llevat, aconseguirem fer una massa de pizza que es va transformar també amb massa per focàccia.
Senzillament primer barrejarem els ingredients en un bol, però poc, durant uns 20 segons, no més.
En varem fer una bola i el deixarem reposar sobre la taula. Entre 10 i 15 minuts.
Estirem la massa i la pleguem sobre si mateixa, uns 5 segons.
Deixem reposar un cop més durant 20 minuts durant els quals la massa treballa per nosaltres.
Tornem a estirar la massa i la pleguem de nou. Llestos.
Ara sols cal estirar-la finament i posar-hi els ingredients que vulguem. L’enfornem i al forn i posem una bol amb aigua per tal que li doni la humitat necessària.

En el cas de voler fer una focàccia podem barrejar herbes amb la massa, també barregem oli i aigua que tirarem sobre la massa estesa en un motlle. No cal posar el bol amb aigua la forn per què la barreja d'oli i aigua ja li dona la humitat necessària.

En poguérem provar de sardines, de botifarra amb moixernons i ceba confitada, i de xoriç. Totes boníssimes. També una pizza que va sorprendre per dur maionesa en comptes de tomàquet...

Genial!





dimarts, 21 d’agost de 2012

Pastanagues a la cervesa

6 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
La revista Cuina s'ha guanyat un lloc a les llibreries dels amants de la bona cuina, i no sols la revista. La seva web a esdevingut un lloc de trobada, consulta i informació indispensable.
Però que no serien sense els seus lectors? Doncs els ho volen agrair organitzant una trobada a Manlleu, el Dia Cuina 2012

Amb els blocaires gastronòmics sempre hi ha hagut una bona relació, i no sols per què alguns dels blocaires escriuen el seu bloc al seu web. I també això es celebrarà aquell dia en un concurs de cuina amb cervesa per a blocaires gastronòmics, aquí teniu la informació.
Jo hi participo amb aquesta recepta. He escollit la cervesa Damm Saaz per què volia que es notés el gust dolç de les pastanagues, la Saaz és prou suau per aconseguir donar-li gust sense treure-li.

Ingredients:
- un manat de pastanagues, unes set
- sis grans d'all
- 100 ml d'oli d'oliva verge
- sal negre de Hawaii
- romaní
- una cervesa Damm Saaz

Encendre el forn a 200ºC.

Triturar els anys en l'oli amb la batedora elèctrica. Reservar.

Pelar les pastanagues, procurar que quedin totes de la mateixa mida, jo en vaig tallar algunes per la meitat.
En un bol posar les pastanagues, l'oli amb l'all triturat, el romaní i una mica de sal negra. Barrejar ben barrejat per tal que quedin ben amorosides les pastanagues.

En una safata per anar al forn posar les pastanagues una al costat de l'altre. Posar-ho al forn durant uns 30 minuts, segons la mida de les pastanagues, hi han d'estar fins que estiguin tendres.



Passats aquests minuts banyar-les amb la cervesa, no cal que estiguin cobertes, jo no li vaig tirar sensera.

Deixar al forn durant uns 10-15 minuts més.
Al servir empolsegar amb una mica de sal negra.
Bon profit!!

divendres, 17 d’agost de 2012

Yaki Udon - Saltejat de fideus Udon

1 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Per fi vaig poder fer un curs de Comer Japones. M’agrada la gastronomia japonesa, la trobo molt propera a la nostra, la combinació de gustos, elaboracions... Gràcies a llibres i en especial al llibre de Ko Tazawa, La cuina japonesa a Catalunya, vaig començar a fer sushi i altres plats a casa. He penjat algunes receptes i tot, aquí les podeu veure. Però tenia ganes de fer un curs d’aquesta meravellosa web que ens acosta el món del Japó a Catalunya (i de la que també havia fet alguna recepta).

A més vaig conèixer una nova escola de cuina que fa, tot just un mes, ha obert a Barcelona. Un lloc que em va agradar, i del que tinc ganes de conèixer la seva oferta, haurem d'esperar al setembre. El porten una mare i dues filles, i es diu Columbus. Podeu veure la notícia de la inauguració aquí.

El curs va ser de tres tipus de fideus japonesos, Ramen, Soba i Udon. He escollit la recepta d’Udon per què són els fideus que ens agraden a casa, especialment a la meva germana. Són el fideus gruixuts que tradicionalment es posen a la sopa de miso. A molts supermercats orientals es poden trobar els ingredients, fins i tot a l’apartat oriental del Corte Inglès. La salsa tonkatsu segur que la trobareu a la botiga del carrer Girona 119 Tokio-Ya. I si la voleu fer a casa en Bruno Oteiza en va fer una aquí

Ingredients: 
- 400 gr de fideus udon 
- 200 gr de col
- 150 gr de vedella (varem fer servir el llom per què és més melosa) 
- 1 gra d’all
- oli de girasol o un altre de suau 
Per la salsa:
- 4 cullerades soperes de soja 
- 4 cullerades soperes de salsa tonkatsu 
- 2 cullerades petites de salsa Worcestershire de Lea&Perrins

Es talla la vedella a tires fines.
La col en juliana, i el gra d’all a làmines fines.

En una cassola amb oli saltejem el gra d’all i afegim la vedella, després la col.
Bullim els fideus udon (seguin les instruccions del paquet, segons siguin secs o frescos) i els escorrem.
Afegim a la cassola els fideus i la salsa i saltejem.

Molt bons!!!!!

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...