dilluns, 29 de gener del 2007

Mandonguilles orientals

Aquesta recepta l’he après i provat a una botiga del carrer del Pi (a la tenda Zwilling), son molt bones i gens grasses. Les que vaig provar eren fetes amb carn de porc però es poden fer amb vedella o pollastre. No tinc les quantitats, però no crec que sigui difícil fer-les sense saber-ho. Quan les hagi fet ja afegiré algun comentari de com m’han sortit les proporcions, feu el mateix!

Ingredients:
- Carn de porc, vedella o pollastre
- Gingebre fresc
- All
- Cebollí (cebollino en castellà, ciboulette en francès)
- Sal i pebre
- Ou
- Farina


Es pica la carn, l’all i el cebollí ben petit. Es ratlla el gingebre i s’hi afegeix. Es bat l’ou, i també s’hi afegeix, també la farina, la sal i el pebre.
Es barreja tot i es van formant bolets petites amb la barreja.

En una paella es fregeixen les mandonguilles. Es separen i es posen un una cassola al vapor durant uns vint minuts (entre deu i vint minuts).
Aquesta última cocció permet que deixin anar tota la grassa.

1 comentari:

  1. Les he fet! He posat tres pits de pollastre, un all, un ou, una cullerada sopera rasa de farina de galeta, dues culleres petites de cebollí ratllat, i tres culleres petites de gingebre ratllat. Les he fet petites i servit en un gran bol al costat de quatre bols amb quatre salses diferents. Érem tres, però la ració era per unes quatre o cinc persones. Han quedat molt bones.

    ResponElimina