dilluns, 21 de maig del 2007

Amanida de rap amb salsa de taronja

Fa uns quants anys, molts, crec recordar que era cap el 90, vaig fer un curs de cuina en una escola que ja no existeix, es deia Cent-en-grana. A part de cuinar, varem aprendre les característiques de diverses tècniques i lèxic gastronòmic. Va ser tot un curs i molt profitós. Aquesta és una de les receptes que hi varem fer.

Ingredients:
- 1 enciam (que no sigui iceberg)
- 2 pastanagues
- 4 taronges
- 100 gr. de mantega
- 600 gr. de rap

Netejar i tallar en juliana l’enciam i les pastanagues.

Posar el suc de les quatre taronges en una paella al foc per que es vagi reduïnt; a mitja reducció afegir la mantequilla, fins que agafi una consistència de salsa. Retirar del foc i reservar.

Tallar el rap a rodanxes fines, salar i coure al vapor.

Posar en un plat fondo enciam, salar. Afegir el rap i els bastons de pastanaga, i per últim la salsa de taronja.