dimecres, 23 de maig del 2007

Fideuà

Fa uns quants anys, molts, crec recordar que era cap el 90, vaig fer un curs de cuina en una escola que ja no existeix, es deia Cent-en-grana. A part de cuinar, varem aprendre les característiques de diverses tècniques i lèxic gastronòmic. Va ser tot un curs i molt profitós. Aquesta és una de les receptes que hi varem fer.

Ingredients:
- 1 got d’oli d’oliva verge
- 8 gambes
- 1 manat de ceba tendra
- 4 alls
- 6 fils de safrà
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 250 gr. de tomàquets madurs
- 400 gr. de fideus del núm. 2
- 7 cullerots de fumet de peix

Posar en una paella a escalfar l’oli i saltejar-hi les gambes, reservar-les.
Pelar i tallar les cebes i l’all, saltejar fins que estiguin daurats.

Daurar el safrà y el pebre vermell, afegir els tomàquets ratllats i deixar coure.

Incorporar-hi els fideus fins que agafin color. Mullar amb el fumet bullint, salar i deixar bullir a foc lent durant set minuts.
Afegir les gambes i deixar coure set minuts més en un forn escalfat a temperatura mitjana. Gratinar uns minuts i servir.

Hi ha qui li afegeix calamars o sípia.