dilluns, 5 de maig del 2008

Pastís de maduixes naturals amb vainilla

Una altre de les receptes que ens va fer la Mireia Carbó, també es pot fer a gust del cuiner, amb mango, kiwi, prèssec... Sempre amb fruites sucoses.

Ingredients:
- 1 base de pa de pessic
- 500 ml. de llet
- 100 gr. de sucre
- 4 rovells d'ou
- 30 gr. de Maizena
- 1 beina de vainilla
- 250 gr. de maduixes naturals
- xocolata negre

Barregeu els rovells amb la Maizena i una mica llet. Reserveu.

Bulliu la resta de la llet amb el sucre i la vainilla. Obriu la baina al llarg i rasqueu l'interior, tant el que en surt com la baina la poseu a la llet. Apagueu el foc quan hagi arrencat el bull.

Deixeu reposar i refredar la llet i afegiu-la als ous, poc a poc, tot remenant.
Coleu la barreja i torneu-ho a posar al foc fins que arrenqui el bull. Deixeu refredar.

Disposeu la crema sobre el pastís i cobriu-ho amb les maduixes tallades a làmines.

Decoreu el pastís amb la xocolata desfeta.
Si el pastís no és pel mateix dia va bé mullar el pa de péssic amb almívar abans de farcir-lo, així no queda sec.

6 comentaris:

  1. AH que te que estar de bo aixo, naym naym.

    ResponElimina
  2. Feia dies que no entrava al teu bloc i veig que tens receptes noves per a llepar-se'n els dits. Salutacions.
    P.S. No pots imaginar-te l'enveja sana que em feu la Gemma i tu (i l'altra gent) que podeu assistir a les classes de la Mireia Carb�.

    ResponElimina
  3. Jo al crema ja l'he fet servir per altres postres!

    ResponElimina
  4. Aprofitem per presentar-nos, vam començar fa dos dies en això dels blogs de cuina i també per dir-te que fa una pinta....d'esta boníssim. El provarem de fer, ara que estem en "plena operació bikini", no vindra d'unes calories més. Si vols, visita'ns a la nostra cuina. Felicitats, de nou, i una abraçada!!!!

    ResponElimina