divendres, 11 de juliol del 2008

Salsa bolonyesa

De receptes de salses bolonyeses n’hi ha tantes com cuiners, aquesta la vaig trobar per internet i deia que era a la manera de l’Orson Welles.

Ingredients:
- 300 gr. de carn de vedella picada
- 200 gr. de carn de porc picada
- 1 pastanaga
- 1 branca d’api
- 1 pebrot verd italià
- 1 ceba gran
- 3 dents d’all
- 1 kg. de tomàquets vermells
- 1 llauna de tomàquet concentrat
- 1 got de vi blanc sec
- 1 got de brou o una cullerada de brou concentrat
- tabasco
- orenga
- alfàbrega
- sal i pebre
- oli d’oliva verge


Fregir les carns en una paella, remenant bé per tal que quedi separada i no en bloc. Reservar en una cassola.

Fregir en la mateixa paella la ceba ben picada, afegir l’api, i la pastanaga, també picats. Després el pebrot verd picat.

S’afegeixen les espècies i es deixa coure tapat a foc lent.
Després d’uns minuts s’afegeixen els tomàquets picats, pelats i sense llavors, i el concentrat de tomàquet. Es remou i s’afegeix a la carn.

Es posa la cassola al foc lent, tot afegint el vi, l’all picat, el brou, la salsa anglesa i el tabasco, al gust. Es corregeix de sal i pebre.

Es tapa la cassola i es deixa coure durant una hora, hora i mitja. Afegint aigua o més brou si es queda sec i remenant per que no es quedi enganxat.

Es recomanable fer-ne molta i congelar-la en pots.

4 comentaris: