dilluns, 17 de novembre del 2008

Mousse de xocolata

Una de les receptes de l’últim curs de Bonpreu amb en David Lienas, per a mí un dels millors mousse que he provat. El vaig servir amb una torradeta amb oli i uns grans de sal maldon... Heu berenat algun cop pa, oli, sal i xocolata?

Ingredients:
- 175 gr. de xocolata sense llet amb un 85% de cacao
- 30 gr. d’oli d’oliva
- 4 ous
- 80 gr. de sucre


Treure els ous de la nevera una estona abans, a temperatura ambient les clares és munten molt més bé.

Separar les clares dels rovells.
Barrejar els rovells amb el sucre fins que quedi una crema blanquinosa i homogènia.
Muntar les clares a punt de neu, si pot afegir un polsim de sal per facilitar que pugin.

Desfeu la xocolata al bany maria o al microones, amb l'oli d'oliva, tot remenant-la de tant en tant per tal de facilitar que es fongui homogèniament.
Afegir a la barreja de rovells d’ou i sucre. Barrejar bé, tot retirant-ho del bany maria si fos el cas.

Incorporar, de mica en mica i amb compte les clares a punt de neu. Vigilant que les clares no baixin i incorporant l’aire a la barreja.

Poseu el mousse en petits bols o copes i deixeu-ho refredar a la nevera durant un mínim de dues hores, millor quatre.

11 comentaris:

  1. Molt bona transformacio de tot un clasic.

    ResponElimina
  2. Aquesta mousse encara la tinc pendent, però no trigarà gaire a caure... Molt bona idea acompanyar amb una torrada amb oli i sal, genial!

    ResponElimina
  3. Ostres, quina idea més bona de transformar el tradicional pa amb oli i xocolata!! Felicitats! Me l'apunto a pendents! ;)

    ResponElimina
  4. Jo si que he menjat pa i oli i sal amb xocolate i pa amb oli i sucre i canella. Aquesta mousse fa una pinta boníssima! Salutacions

    ResponElimina
  5. oooooohhhh!! Sara Maria, quina mousse.:)) T'ho prometo que cau i cau molt aviat!

    Recordsss

    ResponElimina
  6. es nota que ens va agradar la classe del David, molts hem fet ja els seus postres. Si que he menjat torradetes...m'encanten amb oli i sucre ;D

    ResponElimina
  7. Sara, aquesta mousse es massa. El puntent de la sal maldon, i el pà amb oli m'ha agradat molt...lo del pà no sé, pero lo de la sal maldom...si que ho provaré..

    Núria

    ResponElimina
  8. com no recordar el pa amb oli i sal amb xocolata que ens donaven a casa per berenar? estava boníssim, de manera que tal i com ho has fet tu, amb la mousse, amb les escates de sal, hummmm!!!

    ResponElimina
  9. Quina pinta!! La Laia tambè el va fer però jo encara no l'he provat i ja en tinc ganes!!
    A veure si aquest cap de setmana tinc temps.
    Ptnts

    ResponElimina
  10. Qué s'ha de fer amb els 30 gr. d’oli d’oliva? no apareixen a la recepta, només als ingredients.

    ResponElimina
  11. Anònim, ja està corregit. L'oli d'oliva es desfà amb la xocolata. Gràcies per l'avís

    ResponElimina