divendres, 19 de desembre del 2008

Amanida de papaia, pinya i gambes

Divendres varem anar amb la Marta de Pa de nous, a un dels genials cursos del Pep Nogué per Bonpreu i Descobrir Cuina, aquesta és una de les receptes. Com que la Marta ja ha fet la crònica no la faig jo, podeu llegir-la aquí.

Ingredients:
- 500 gr. de papaia que sigui madura però dura
- 300 gr. de gambetes cuites pelades
- 250 gr. de pinya
- 8 tomàquets cirera o tomàquets pelats i tallats a daus
- 1 enciam tallat menut o escalora
- 4 fulles d’alfàbrega
- 100 ml. d’oli d’oliva verge
- el suc de mtija llimona
- sal


Pelar la papaia, treure’n les llavors negres que són molt amargants, i tallar-la a trossos irregulars.
Tallar la pinya igual, a trossos irregulars.
Barrejar en un bol la papaia, la pinya, les gambes, els tomàquets partits per la meitat, l’enciam, l’alfàbrega trencada a trossos petits, l’oli, el suc de mitja llimona i un pols de sal.

Remanar-ho bé i estarà llest per servir.
És important que la fruita estigui a temperatura ambient, ja que freda perd tot el gust.

8 comentaris:

  1. Sara Maria, quan he vist la foto he dit... aquesta és l'amanida de papaya i gambes del Descobrir Cuina d'aquest mes! O sigui que al número del mes vinent... ja sé a qui hi hauré de buscar a la foto! ;)

    ResponElimina
  2. Sort que acabo de sopar, per que si no m'ho memjo.

    ResponElimina
  3. Una amanida diferent i segur que saborosa!!!!

    ResponElimina
  4. I no posaràs foto del torró amb blat de moro?
    Quina sort haver pogut anar al taller, a veure si el gener hi podem anar tota la colla!

    ResponElimina
  5. sara, tu no pares, t'apuntes a totes! sort que després ens ho expliques i ens ho il·lustres magníficament.
    a veure si a la pròxima coincidim.

    ResponElimina
  6. M'han fet un regal magnífic: Una panera preciosa curulla de fruites i d'hortalisses. Em sabrà greu desfer-la, però no vull que se'm faci malbé res, i com que hi ha papaia i pinya, les faré servir per fer aquesta amanida. (Sí, Manel, sí... Ho has llegit bé. Un dia és un dia, home!)

    Sara Maria, et torno a agrair de tot cor les fotografies, i et desitjo que passis unes bones festes.

    ResponElimina
  7. Aqueswta amanida entra pels ulls. Suposo que ha d'estar molt bona, però la foto encara la fa millor.
    Una abraçada

    ResponElimina