dimecres, 28 de gener del 2009

Festucs garrapinyats

Recepta extreta del bloc Baixa Gastronomia, podeu veure la recepta original aquí.

Ingredients:
- 450 gr. de festucs pelats
- 75 gr. de sucre de canya
- 135 gr. de sucre blanc
- 1 1/2 cullerada de cafè de sal Maldon
- 1 cullerada de cafè de canyella
- un polsim generós de pebre
- un polsim de pebre vermell fumat
-1 culllerada sopera d'aigua
- 1 clara d'ou

La recepta original en comptes de pebre i pebre vermell porta pebre de canyella, però jo no en tenia.

En un bol petit barrejar la sal, els sucres, la caiena, el pebre vermell i la canyella fins que quedi ben homogèni. Reservar.

Batre en un bol gran bateu l'aigua i la clara, a temperatura ambient, fins que quedi escumosa però no arribi a punt de neu.
Afegiu-hi els festucs i remeneu per que quedin ben coberts amb la clara.
Tireu-hi a sobre la barreja amb els sucres i continueu remenant per que quedin tots ben arrebossats.

Poseu un paper de forn sobre una safata per anar al forn i poseu-hi una capa dels festucs, sense que quedin uns a sobre dels altres (si cal feu-ho en dues fornades).

Posar-ho al forn a 150ºC durant mitja hora. De tant en quant anar remenant de tant en quant.

Traieu-ho del forn i, amb compte per no cremar-vos, aneu separant les garrapinyades per què no quedin enganxades. Poseu-les una a una en un pot de vidre, i vigileu, són addictives!!

Es pot fer amb qualsevol altre fruita seca.

9 comentaris:

  1. Uepa! Ho haurem de copiar i portar-ne a la feina! Trobo que el toc aquest del pebre vermell, jo que en sóc un addicte, deu ser genial!

    ResponElimina
  2. Uffff quina gana em vaig a esmorçar!!Petons de bon dia!!!

    ResponElimina
  3. mmmmmmm...ja vaig veure la recepta al blog de la Mar...i amb festucs que booooo!!!!
    Ho haurem de provar... ;)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  4. Doncs aquest pebre vermell fumat és genial, el vaig dur de Granada, i queda molt bé arreu, i aquí també.

    ResponElimina
  5. Ostres això em fa pensar que amb Nous de Macadàmia ha d'estar boníssim....però a la meva cintura no li agradarà!!!(comencem l'operació estiu!!)
    Un ptnt

    ResponElimina
  6. Com la Marta estem en plena operació postnadals i pre estiu... noia una tortura xina.. a més soc tant massoca que només faig que visitar blocs de cuina amb receptes tan espaterrants com aquesta! petons Sara Maria.

    ResponElimina
  7. Sara, umhhh que bons han d'estar...potser m'animo i provo amb fructosa. Gràcies per la recepta.


    Núria

    ResponElimina
  8. Tindrem que fer aquesta recepte un altre cop!!!! vaig intentar fer una recepte semblant i no em vaig sortir gaire be.

    Per cert, no se si estava dormit, però avui a RAC 1 anunciaven que parlarien del teu blog, després he estat treballant i ja no he pogut seguir el fil, ves!!! un inconvenient de qui treballa, que no pot fer el que vol!!!

    Una abraçada,

    Lluís

    ResponElimina
  9. Aquesta recepta és molt curiosa. He menjat ametlles i cacau garrapinyats, però mai se m'hauria ocorregut pensar en els festucs. Mira, una cosa nova, no? Besades

    ResponElimina