dimecres, 18 de febrer del 2009

Ous al niu

Recepta d’un llibre de la Glòria Baliu del 1998, “La cuina de l’oli d’oliva”.

Ingredients:
- 2 panets de Vienna
- 4 ous
- 200 gr. de foie gras
- oli d’oliva verge

Per la variant:
- 2 panets
- 2 ous
- 50 gr. de mantega
- 50 gr. d'emmental ratllat
- 2 cullerades de salsa de tomàquet
- oli d'oliva verge


Es separen les clares dels rovells i es reserven.

Es talla la part de sobre del panet i es buida de molla; s’unta bé per dins de foie i s’hi tira a sobre el rovell d’ou.

Es munten les clares a punt de neu, amb ajut d’un polsim de sal. Es reparteixen damunt de cada panet.
En una paella amb molt oli i ben calent, es posen a fregit els panets, un a un. Procurant que no es cremin de sota i anant tirant al damunt, amb una cullera, oli bullent.

Es treuen de la paella amb una escumadora quan la clara de sobre comença a ser daurada i abans que no es cremi el panet per sota. Es posen a sobre un paper absorbent abans de servir.

Variant:

En comptes de foie es fa servir mantega, tot afegint-hi una bona cullerada de salsa de tomàquet a dins i formatge ratllat (emmental), a sobre es posen els ous i les clares a punt de neu.

9 comentaris:

  1. Ai axio sembla senzill i bo!!!! Bon dia.

    ResponElimina
  2. Ostres!!! Ho provaré i ja et contaré. És una idea molt bona i permet variacions. és fantàstic

    ResponElimina
  3. Hola, bon dia! :) et felicito per aquest bloc tant suculent que fas, provaré de fer alguna de les teves receptes! :)

    ResponElimina
  4. Hola Sara Maria,
    No saps els records que m'has despertat! Aquest era un plat que feia la meva mare a casa i que jo repeteixo de tant en tant. És boníssim i les variants són moltes: s'hi pot posar sobrassada; pernil dolç i formatge; ... .
    Petons

    ResponElimina
  5. BONÍSSIM!!!! Ara me'n menjaria set o huit! Nyam!!

    ResponElimina
  6. Sara Maria, els hauré de provar!! Que bons han de ser!! I amb el foie.... mmmmm!!

    ResponElimina
  7. Doncs si, la veritat és que em va sorprendre que quedéssin tant bons, i gens oliosos si els fas en força oli i ben calent. I l'opció de fer-los amb sobrassada, pernil dolç... Mmmmm...

    ResponElimina
  8. sara, aquest plat em porta records de fa molts i molts anys, la veritat és que ni recordo quants, però m'has fet venir moltes ganes de tornar-ne a menjar. gràcies!

    ResponElimina
  9. els ous al niu em porten molts records d'infància, ja que era un plat que feien molt a lescola, i m'encantava! A veure si m'animo a fer-lo, té molt bon aspecte!

    petons.

    ResponElimina