dimecres, 11 de març del 2009

Amanida de faves

Ingredients:
- 800 gr. de faves petites
- mig enciam
- 50 gr. de pernil
- unes fulles de menta fresca
- mostassa (millor d'estragó)
- oli verge d'oliva
- vinagre
- sal i pebre


Feu una salsa amb l'oli, el vinagre, la mostassa, el pebre i la sal en un bol.
Si les faves no són cuites, feu-les bullir mirant que quedin al dente.

Barregeu en un bol gran les faves, l'enciam tallat petit, el pernil tallat petit, i la menta picada.
Amaniu-ho amb la salsa que hem fet en el moment de servir.

7 comentaris:

  1. Uff catxis ara acabo de esmorçar si arribo a sapuiguer es que aquest plat em torna lero.

    ResponElimina
  2. Eii! Quina amanida més fresca! Ara que ve el bon temps pot anar molt bé! Felicitats!

    ResponElimina
  3. mmm faves mmm a mi m'agraden amb embutit pero clar... hara que he fet la promesa de que el dia 20 hem fique a dieta tal vegada lo teu vaja millor Un bes

    ResponElimina
  4. Ara que vénen les faves i encara són tendretes, és el moment ideal per preparar una amanida tan fresca com aquesta.
    A mi fins i tot m'agraden crues, encara que des de que em van dir que eren tòxiques només me les menjo cuites (tot i que quan les desgrano, alguna em poso a la boca sense adonar-me)

    ResponElimina
  5. ¡Qué recuerdos!
    Cuando estuve por allí, trabajando, hacíamos un plato que era un "ravioli" de grasa de cerdo ibérico, cortada finísima, y acompañado de menta.
    ¡Qué rico!
    Lo que era una faena era pelarlas, pues las que se usaban allí eran diminutas. recuerdo que era una tentación no pelar y "jamar"
    Un abrazo
    Roberto

    ResponElimina
  6. Que boneta és la menta fresca per acompanyar o adornar qualsevol plat.. i amb aquestes favetes, rodó..

    ResponElimina
  7. Bona idea aquesta amanida, ara que és temporada de faves i, encara que donin una mica més de feina, val la pena comprar-les fresques.

    Fins aviat

    ResponElimina