dimecres, 22 d’abril del 2009

Puré de bròquil al formatge blau

Un altre dels purés del llibre Une petite faim. 280 mets salés & sucrés.

Ingredients:
- 500 gr. de bròquil
- 50 gr. de formatge blau (la recepta deia d’Auvergne)
- 40 gr. de mantega
- 1 cullera gran de crema de llet
- nou moscada
- sal i pebre

Netejar i partir en trossos petits el bròquil.
Fondre la mantega en una cassola, afegir-hi el bròquil, sal i pebre.
Afegir una mica d’aigua, tapar i deixar coure durant deu minuts.

Batre el formatge blau amb la crema de llet.

Quan el bròquil estigui cuit, triturar-lo finament i afegir la crema de llet amb el formatge blau. Afegir-hi nou moscada al gust.

Servir calent.

11 comentaris:

  1. Broquil uh,ah.. Bé potser amb formatge blau...

    ResponElimina
  2. Sara Maria, a mi m'agrada molt, tant el broquil com la col-i-flor, i així amb el formatge blau li dones més importància i ja serveix de plat únic.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. ...mmmm...a mí tamé m'encanta! I si és amb formatget...que bo, no?
    Ptnts

    ResponElimina
  4. Pot ser serà el sopar d'un dia d'aquests aquesta recepta.

    Bona idea per sortir del tòpic broquil bullit o al vapor ;)

    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Quin be de Déu aquest bròqul de la foto, i amb el formatge blau ha de ser deliciós.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. No sabia que això es deia bròquil. Em pensava que era una altra cosa:

    http://www.xtec.cat/~iocon/projecte/realitat/broccoli.jpg

    A això teu de la foto el meu verdurer li diu "romanesca". Ara, si tu dius que en català correcte es diu "bròquil", que no se'n parle més. :D

    ResponElimina
  7. Sara. Aixo ha d'estar bonissimmmmm. A mes magrada molt el broquil.
    Petonets.

    ResponElimina
  8. m'agrada, carai avui no pita aquest teclat.

    ResponElimina
  9. Què bonica la fotografia! Sembla mentida que un bròquil pugui arribar a ser tan poètic. Tot i que el perfum que deixa no és gaire agradable, a mi m'encanta de qualsevol manera.
    Felicitats a la cuinera!

    ResponElimina
  10. M'encanten les cremes, i de totes elles em quedo amb aquesta!

    ResponElimina
  11. Que bo !!!
    I pels que no podeu pendre llet de vaca, probeu amb llet de soja , queda boníssim també !!!

    ResponElimina