dimecres, 13 de maig del 2009

Gelat de iogurt grec i maduixes

Del últim curs amb la Mireia Carbó al Club Social Caprabo.

Ingredients:
- 3 ous
- 100 gr. de sucre
- 400 ml. de nata per muntar
- 1 iogurt grec
- 1 pessic de sal
- 250 gr. de maduixes
- 50 gr. de sucre

Triturar les maduixes amb el sucre fins aconseguir una crema homogènia. Posar en un pot al foc durant uns 5 minuts. En acabar, si es vol es pot colar. Reservar.

Separar les clares del rovells. Muntar les clares a punt de neu amb el pessic de sal, han d'estar a temperatura ambient per que muntin bé.

Muntar els rovells amb els 100 g. de sucre fins que tripliqui el volum.

Mig muntar la nata freda de la nevera, en un bol.

Barrejar els rovells i el iogurt grec, i afegir-hi, amb cura, les clares i la nata.

Farem servir de motlles gots de plàstic, així, en ser flexibles, els podrem desmotllar bé.

Tacar amb les maduixes els gots, posar-hi dues cullerades de la barreja que hem fet, una cullerada de maduixes i acabar amb dues de barreja més.

Un cop plens, mig barrejar, o barrejar malament amb la cullera per que faci l'efecte de marbre.
Posar al congelador.

El truc per desmotllar-los és agafar el got amb les dues mans i girar-les en sentit contrari. Es desmotllen molt fàcilment.

8 comentaris:

  1. Sara Maria, aquest gelat l'hauré de fer perquè té una pintaaaaaa!!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  2. Esto polos me hacen ser un niño. ¿Te acuerdas del frigo pie, o del pol de leche, o del drácula? Aún sigo comprándolos........

    Ñam Ñam

    ResponElimina
  3. El polo de leche!!! Ssssiiiii... Me encanta aun hoy!!!

    ResponElimina
  4. Nyam!
    I larga vida al polo de leche de la Frigo!!!!!!
    jajajajjaaj

    Besets!

    ResponElimina
  5. Sara,
    Boníssim, ho dic per experiència.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Es un meravella aquest gelat, aquest diumenge cau!!

    ResponElimina