dilluns, 18 de maig del 2009

Puré de patata amb safrà i sèsam

Un altre dels purés del llibre Une petite faim. 280 mets salés & sucrés

Ingredients:
- 1 kg. de patates (bintje si és possible)
- 60 gr. de mantega
- 25 cl. de llet sencera
- 2 beines de safrà mòltes
- uns pistils de safrà
- 1 cullerada sopera de grans de sèsam
- nou moscada
- sal i pebre

Netejar les patates i, sense pelar-les, posar-les en aigua freda al foc. Deixar bullir 30 minuts.

Fer bullir la llet, apartar-la del foc i deixar-hi reposar el safrà, en pols i els pistils.

Torrar els grans de sèsam durant uns 2 minuts fins que siguin daurats.

Pelar les patates i passar-les pel passa-purés a mida fina. Afegir-hi la mantega a daus i la llet amb el safrà. Salpebrar al gust. Afegir-hi una mica de nou moscada ratllada i acabar afegint-hi els grans de sèsam torrats.

Per acompanyar peix escaldat, rôti de porc o pollastre.

5 comentaris:

  1. Ha de ser un plat amb un sabor potent. M'agrada

    ResponElimina
  2. Un bon suggeriment per fer acompanyaments. I és que les patates són tant boooooones!

    ResponElimina
  3. Bones, bones, bé es mereixen el nom d'una plaça!!!

    ResponElimina
  4. oooooohhhhhhh! es que la patata es tant bona!

    A casa la patata ens embogeix, a l'estiu fem molt el braç de gitano de patata.

    Records

    ResponElimina
  5. m'apunto als fans de la patata i el puré, aquest, amb el toc del safrà i el sèsam, superior.

    ResponElimina