dimecres, 17 de juny del 2009

Balandra

Del llibre El gran llibre de la cuina de les àvies, d'en Jaume Fàbrega. Diu que és una salsa de les costes del Montsià i Baix Ebre. S'utilitza per donar gust als plats de peix, per exemple al caldo de pescadors.

Ingredients:
- 1 got d'oli d'oliva verge
- 3 llesques petites de pa
- 2 grans d'all
- 20 gr. d'ametlles torrades
- 1 got de vinagre
- nou moscada
- 2 cullerades petites de pebre vermell
- brou de peix


Fregiu en una paella amb oli les llesques de pa, fins que quedin ben rosses. Reserveu.

Piqueu al morter els alls, les ametlles, el pebre vermell i les llesques de pa, tot afegint-los en aquest ordre.
Heu d'aconseguir una pasta ben fina.

Afegiu a la paella on haureu conservar una mica de l'oli de fregir el pa.
Sofregir durant mig minut procurant que no es cremi.
Mulleu amb vinagre i deixeu-ho reduir. Afegiu-hi una mica de brou de peix.

Si es vol picant s'hi pot afegir bitxo.

4 comentaris:

  1. De segur ue aquesta salsa alegra el peix mes trist.

    ResponElimina
  2. Sort de libres com aquest, i de blocaires com tu! Sinó, la quantitat de coses bones que perdríem!

    ResponElimina
  3. ma tornat a picar el cuc de la cuina aixina que de ben segur que t'agafare algunes receptes. Sort amb el premi de Catalunya hi ha que fer algo per a que guanyes? Un bes

    ResponElimina
  4. Gràcies. Tinc pendent de fer-la amb brou de pollastre per amanir carns a la planxa, segur que queda també molt bé.
    Pel premis, cal que voteu! El Delicies és a cultura, i el Racó a personals.

    ResponElimina