dimecres, 10 de juny del 2009

Suc de baies de saüc

Del curs de cuina amb saüc, amb la Suzette d’Herbes Nogués durant la festa de les Trementinaires a Tuixent.

Ingredients:
- baies de saüc
- aigua o vi negre
- canyella
- claus
- sucre

Fer bullir les baies amb aigua o amb vi negre.
Afegir canyella, clau i sucre al gust.
Quan les baies estiguin ben toves ho passem pel colador xinès.

El suc de baies és immunoestimulador, i molt valorat com a medicina per les afeccions de la grip i reumatisme. Diürètic i laxant.

Compte: les baies de saüc verdes són tòxiques

3 comentaris:

  1. Lo de laxant no em cal lo altre nop esta de mes.

    ResponElimina
  2. Hola preciosa, però on les puc trobar aquestes baies???

    ResponElimina
  3. Doncs a Barcelona com no sigui a la Boqueria, ni idea. Però fins al setembre no tenen baies... Ara hi ha flors, les que veieu les havia guardat congelades la Suzette.
    Podeu recollir-ne vosaltres mateixos a zones de muntanya mitges, generalment tot seguint algún riu... A la zona de Gòsol i Tuixent n'es ple.
    http://unracodelmon.blogspot.com/2009/06/sambucus-nigra-sauc.html

    ResponElimina