dijous, 13 d’agost del 2009

Cuixa de xai amb verdures al vi negre

Fa uns quants anys, molts, crec recordar que era cap el 90, vaig fer un curs de cuina en una escola que ja no existeix, es deia Cent-en-grana. A part de cuinar, varem aprendre les característiques de diverses tècniques i lèxic gastronòmic. Va ser tot un curs i molt profitós. Aquesta és una de les receptes que hi varem fer.

Ingredients:
- una cuixa de xai(1 kgr. Aproximadament)
- 3 grans d’all
- 1 cullera de vinagre
- 1 cullera de julivert picat
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge
- sal i pebre negra
- ½ copa de conyac
- 1 cullerot de fons de vedella
Per les verdures
- 12 cebetes
- 3 pastanagues
- 50 gr. de mantega
- 12 xampinyons
- ½ de vi negre
- 1 cullerot de fons de vedella
- sal i pebre negra

Picar al morter els alls i el julivert, barrejar amb l’oli, el vinagre, la sal i el pebre.
Untar la cuixa amb la barreja i posar al forn, ja escalfat a temperatura mitjana.

Barrejar el conyac amb el fons de vedella, i quan el be estigui daurat, mullar-lo amb aquesta barreja.

Pelar i tallar la ceba i les pastanagues, a talls regulars. Daurar en 25 gr. de mantega.
Afegir-hi els xampinyons sencers i nets, el vi i el fons de vedella i fer bullir sense tapar.
Quan les verdures estiguin a punt, corregir de sal i pebre. Si cal separa les verdures i deixar reduir una mica més la salsa.
Tornar a posar-hi les verdures i afegir-hi 25 gr. de mantega fora del foc.

Es serveix la cuixa acompanyada de les verdures al costat. S’hi poden posar patates fregides tallades a làmines.

2 comentaris:

  1. mmmm, quina pinta!

    salutacions d'una novata del món del blog!

    ResponElimina
  2. Bona tarda,
    Realment té molt bona pinta aquesta cuixa de xai! M'apunto la recepta!
    Petonets!

    ResponElimina