dimarts, 11 d’agost del 2009

Fons de vedella

Fa uns quants anys, molts, crec recordar que era cap el 90, vaig fer un curs de cuina en una escola que ja no existeix, es deia Cent-en-grana. A part de cuinar, varem aprendre les característiques de diverses tècniques i lèxic gastronòmic. Va ser tot un curs i molt profitós. Aquesta és una de les receptes que hi varem fer.

Ingredients:
- 2 trossos d’os de vedella
- 1 tros de costella de vedella
- mitja carcassa de pollastre
- 2 pastanagues
- 2 porros
- 1 ceba
- 2 dents d’all
- 2 tomàquets madurs
- un ramet d’herbes
- 3 l. d’aigua


Posar a daurar al forn els ossos i les costelles en una safata o cassola alta, amb una mica de greix (oli o llard).
Abans no comencin a daurar, afegir-hi les verdures pelades i tallades a trossos.
Deixar que agafin color.

Afegir el ramet d’herbes i l’aigua. Deixar bullir lentament i regularment durant unes quatre hores, tot i anant escumant.

Colar i reservar, i quan s’hagi refredat, desengreixar.

4 comentaris:

  1. Jo no faig aquest fons de vedella, però sí faig caldo de pollastre amb moltes verdures, perquè a l'Oriol li encanten les sopes! I d'aquesta manera sempre tinc un pot de caldo al congelador per si el necessito en alguna recepta.

    ResponElimina
  2. Jo també prefereixo el brou de pollastre,però per algunes receptes va be tenir un fons de vedella (aquest és bàsic, s'hi poden afegir més coses). Jo guardo els brous en pots petits per si el necessito per alguna salsa. Algú em va dir que es podien fer glassons de brou i que anava d'alló més bé.

    ResponElimina
  3. Havia sentit a parlar dels fons de vedella i tot plegat, però mai n'havia vist cap recepta. Ha de ser molt bo i potser no massa car, no? Besades

    ResponElimina
  4. Importants els fons, són la base de la cuina, nosaltres em fem de tant en tant i el congelem en diferents pots, així sempre en tenim.
    Molts petons.

    ResponElimina