
Ingredients:
- 1 ou
- 50 gr. de sucre
- 50 gr. de farina
- ½ cullera de postres de llevat Royal
- un pessic de sal
- ½ poma
- un rajolí de Reisling o vi de gel (vi dolç)
- 30 gr. de mantega
Cal untar l’estoig amb una mica d’oli de gira-sol o mantega.
Tallar la poma a talls petits i deixar marinar en el vi.
Barrejar, muntar, blanquejar, l’ou i el sucre fins que quedi cremòs
Barrejar la farina, el llevat i la sal.
Ajuntar les dues barreges tot remenant bé.
Anar afegint la mantega pomada poc a poc.
Es pot assecar al forn la pell de la poma, triturar-la i afegir-la a la barreja; potenciarà el sabor a poma.
Escórrer la poma i afegir-la tot barrejant.
Posar a dins l’estoig i tancar-lo.
Coure 15 minuts al forn a 180ºC amb l’estoig tancat. Després obrir-lo i coure 10 minuts més.
Al microones seria aproximadament uns 5 minuts, i un toc de gratinador amb l’estoig obert al final.
El va servir decorant-lo amb uns filets de xocolata de cobertura.
Ahhh , que bo m'apuntop corrent la recepte i m'anire a compre un estoig d'aquests.
ResponEliminaQuina bona idea!!Encara faré servir més l'estoig!!
ResponEliminaCom bé diu la Núria (besadetes, guapa), és una boníssima idea. No pensava que es podia fer servir el motlle aquest per fer-hi pastissos. Besets
ResponEliminaAquest aparell es una bona eina per fer-hi pastissos, al microones
ResponEliminaUna abrasada
Uauuuuu, no hauria dit mai que es podria fer un pa de pessic amb l'estoig al vapor!! Fantàstic! :)
ResponEliminaPetons!
Quina passada!
ResponEliminaNo sabia que també es podia fer pastissos amb l'estoig, ho provaré.
Gràcies per publicar-la!
ResponEliminaAvui he fet magdalenes de pa de pessic, però aquesta recepta queda a la recàmara per la setmana vinent :-D
M'autocontesto jo mateix (tot un clàssic, últimament em faig por jo sol i tot): acabo de fer-lo, en versió microones i és una canya, en 12 minuts el tens preparat, cuit i gratinat per sobre, això sí, en lloc de quedar pla com el teu, ha quedat més boterut cap al mig.
ResponEliminaSi Surfzone, queda molt bé i en pocs minuts. Això de que el meu ha quedat més pla... No sé pas per què!
ResponEliminaNi idea això dels bonys, perquè en vaig fer 2 de seguits i el segon va quedar ben pla... el problema és que no vaig poder marinar la poma en el segon, ja que m'havia acabat el moscatell i el pastís va quedar bastant més sec que el primer (suposo que va ser per això, perquè els temps de cocció van ser idèntics).
ResponEliminaDe totes maneres, me la quedo ben reservada, perquè és una recepta ràpida per fer un pa de pessic amb poc temps!