dilluns, 15 de febrer del 2010

Amanida japonesa de salmó

La última de les receptes que el xef de Blanc de Tòfona ens va obsequiar al curs de Gadgets de cuina. Una meravella de colors i gustos. Tots els plats (els dos anterior i aquest) van anar maridats amb un vi blanc que ens va presentar Ramon Parera un xarel•lo del Celler Pardas de Torrelavid.

Ingredients:
- wakame (alga)
- cogombre
- espàrrec verd
- maduixes
- germinat de pèsol
- sèsam
- porradell (cebollino, ciboulette)
- alvocat
- mango
- pera
- carbassó
- pastanaga
- bròquil

Per el salmó marinat:
- 200 gr. de penca de salmó fresc
- 25 gr. de sal
- 25 gr. de sucre
Per la vinagreta (sunomono):
- 500 ml de vinagre d’arròs
- 100 gr. de sucre
- 200 ml d’aigua
- 2 cc de dashi
(brou concentrat de tonyina)

Marinar el salmó amb el sucre i la sal durant unes 12 hores.

Pelar els cogombres i treure’ls les llavors, tallar en juliana, salar i macerar durant 2 hores.

Escaldar totes les verdures en aigua sense sal al punt, una per una ja que necessiten diferents coccions. Deixar refredar en aigua amb gel.

Hidratar el wakame, compte en posar-hi massa aigua.

Preparar al vinagreta (sunomono) posant a bullir el vinagre d’arròs, el sucre, l’aigua i el dashi.

Col•locar en una safata de forma vistosa i regar amb el sunomono.

3 comentaris:

  1. Trobe que és una amanida molt vistosa i abellidora. M'ha fet gràcia allò del "sunomono"... Salutacions

    ResponElimina
  2. Carai, Sara!! aquesta amanida es de luxe!! quins colors!! deu ser boníssima!!!
    UNA ABRAÇADA!!

    ResponElimina
  3. És un espectacle de colors, aquesta amanida!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina