dijous, 25 de març del 2010

Carquinyolis

La Mireia ens va ensenyar a fer-los d'una manera tant planera, com sempre fa, que ens va animar a fer-los a casa de seguida, La cuina de casa va ser la més ràpida, jo els vaig fer el dilluns següent per dur a la feina. Realment genials.

Ingredients:
- 100 gr. d'ametlles crues amb pell
- 175 gr. de farina
- 100 gr. de sucre
- 1 ou
- Ratlladura de pell de llimona ben fina
- 1 culleradeta de llevat en pols

Posar en remull les ametlles crues, amb 2-5 minuts en tindrem suficient.

Barrejar la farina amb el llevat. Reservar.

En un bol, i amb l'ajut de les baretes elèctriques, barrejar l'ou amb el sucre i la ratlladura de pell de llimona.
Quan hagi agafat volum afegir-hi la farina i el llevat. Ha de quedar com grumolls.

Afegir-hi les ametlles, no cal escórrer-les massa, i barrejar, ara si, amb les mans. Si veieu que queda massa sec (hi ha de quedar una mica) afegiu aigua tot esquitxant-la.

Partir la massa en dos i fer, sobre una safata per anar al forn, dos cilindres grans.
Posar al forn a 180ºC durant uns 15 minuts, quan comencin a agafar color.

Treure-les i tallar els carquinyolis al biaix, posar-los en la safata un altre cop i al forn! Uns 5 minuts més tot abaixant el forn.

7 comentaris:

  1. Molt xulos!!!!segur que no en comprem mai més!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Jo vull fer-ne aquest cap de setmana!
    I, a més, si veus els ingredients que tenen els de brioixeria industrial... és que no fan gens de ganes de comprar-los!

    :)

    ResponElimina
  3. Que senzills de fer i que bons que estaven
    Petons

    ResponElimina
  4. Què tal uns carquinyolis per acompanyar un tè?. Jo els tinc pendents de fer, però segur que cauran!

    ResponElimina
  5. Jo tinc la sana intenció de fer-los aquest cap de setmana,acompanyats de Ratafia! a veure si em queden tan bonics coma tú!Mercè-dest.cass

    ResponElimina
  6. Quina bona cara fan!!! Així com vaig de feina de l'institut no sé quan podré penjar coses al blog. Salutacions

    ResponElimina
  7. Els fruits de la Mireia Carbó, amb un bon te, bonissims!!! Petonets

    ResponElimina