divendres, 26 de març del 2010

Crema de carxofes amb botifarra negra i pernil

Què bona aquesta crema que ens va fer la Mireia Carbó al Club Social Caprabo!

Ingredients:
- 1 1/2 kg. de carxofes pesades en brut (500 gr. de cors de carxofa)
- 1 ceba
- 1 litre d'aigua
- 1 gra d'all
- 2 formatges en porcions
- oli d'oliva verge
- sal
Per l'acompanyament:
- 100 gr. de botifarra negra
- 50 gr. de pernil salat
- oli d'oliva verge

Netejar les carxofes.
Fer un sofregit amb la ceba i l'all.
Afegir-hi els cors de carxofa, l'aigua i un pessic de sal. Deixar-ho coure fins que siguin tendres.
Afegir-hi els formatgets i triturar-ho tot plegat, passar-ho pel coladors xinès.
Jo no tenia formatgets, però tenia un iogurt grec d'aquells que semblem formatge fresc, i va quedar també molt bona.

Tallar la botifarra a daus petits i passar-la per la paella amb un raig d'oli juntament amb el pernil, reservar-ne l'oli.

Servir la crema amb els talls de botifarra i pernil i fer-hi un rajolí amb l'oli de la paella.

12 comentaris:

  1. Crec que te que estar per llepar-se els dit.

    ResponElimina
  2. Una bona manera de cuinar les carxofes. Sobretot per a la gent que no li acaben de fer el pes!

    ;)

    ResponElimina
  3. Surt molt bona aquesta crema, i això que no sóc una gran entusiasta de les carxofes!.A reveure SaraMaria.

    ResponElimina
  4. QUé bona!! la tinc a pendents encara!
    Petons

    ResponElimina
  5. Mmmmm, les receptes de la Mireia Carbó sempre et fan quedar bé!! Petonets

    ResponElimina
  6. És que no donem l'abast amb tantes receptes noves, eh?. Aquesta l'he fet i va quedar molt bona!.

    ResponElimina
  7. Doncs si, per llepar-s'hi els dits... I és cert les receptes de la Mireia són genials. Glòria, jo no dono l'abast, això segur!!!!

    ResponElimina
  8. M'encanta la carxofa!!! Aquesta queda apuntadíssima!!!

    ResponElimina
  9. Senzill i bo. Amb el que ens agraden les carxofes.

    No fa falta més!

    ResponElimina
  10. Sara
    t'he descobert a la pàgina de petitchef, en el menú diari, i m'ha agradat el que he vist en el teu blog.
    Aquesta cremeta la probaré el divendres que venen els meus pares a sopar

    ResponElimina
  11. No accepto anònims de propaganda, però el missatge anterior m'ha semblat correcte, i en visitar el web va semblat interessants els productes que té. Per això l'he publicat.

    ResponElimina