Aquesta és la recepta que em va causar més sorpresa de les que ens va fer en Pep Nogué a l'Espai Consum de Bonpreu el dia dedicat als productes DOP-IGP, aquest cop a les mongetes del ganxet.
Ingredients:
- 200 de mongetes cuites (veure aquí per saber com coure-les)
- 2 dl de brou de coure les mongetes
- 1 molla de pa
- 1 raig de vinagre de vi blanc
- 2 grans d'all
- 1 tomàquet madur
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 2 dl d'oli d'oliva verge
- aigua mineral
- sal
Remullar la molla de pa amb el vinagre.
Posar en un pot alt i estret les mongetes cuites, el brou de coure-les, la molla de pa remullada, els grans d'all pelats, el tomàquet escaldat i pelat, els pebrots i l'oli d'oliva.
Triturar fins que quedi una barreja ben fina i homogènia. Si cal anar afegint aigua fins aconseguir la densitat que ens agradi.
Tastar i corregir de sal, hem d'anar amb compte ja que el brou de coure les mongetes ja porta sal. Passar-ho per un colador xinès.
Sí que és curiós aquest "gaspatxo", no m'estranya gens que us sorprenguésseu molt. Ara, fa un aspecte deliciós. Salutacions
ResponEliminaUna bona idea per a la cuina de gotets, amb un bon producte català. Ho farem!
ResponEliminaHola Sara Maria: però es menja fred?,amb cullera?,és sorprenent, gràcies per explicar la recepta! bons dies de festa!mercè-dest.cass.
ResponEliminaOh, quina delicadesa de plat.
ResponEliminaSensacional.
És realment deliciós. Es menja fred o a temperatura ambient, amb cullera o en un got. I es pot guarnir, com per exemple amb encenalls cruixents de pernil
ResponEliminaA casa, un cop per setmana, se'n couen, de mongetes del ganxet. Ens agraden moltíssim, simplement, amb un raig d'oli d'oliva. Curiós, curiós, aquest "gaspatxo". El provarem!
ResponEliminasería muy dificil incluir además la traducción al castellano y así nos enteramos todos? muchas gracias resalao.
ResponEliminaPacomontes, al lado tienes el traductor de Google que va muy bien.
ResponElimina