De la classe de cuina amb xocolata del Pep Nogué a l’Espai Consum Bonpreu. Un dels meus postres preferits (i en tinc pocs). Amb aquestes quantitats en surten uns dotze.
Ingredients:
- 250 gr. de cobertura de xocolata del 70%
- 250 gr. de mantega
- 125 gr. de sucre
- 275 gr. de rovells d’ou (aproximadament 13 rovells mida L)
- 200 gr. de clares d’ou (aproximadament 5 clares mida L)
- 100 gr. de farina
Fondre la mantega. Fora del foc, incorporar-hi la cobertura i remenar fins que es fongui.
Afegir-hi els rovells i les clares. Triturar.
Afegir-hi el sucre i la farina. Triturar.
Posar en motlles individuals, prèviament engrassats. En Pep va fer servir un spray desmoldejant que va d’alló més bé.
Reservar a la nevera fins al moment de coure’ls per servir.
Temps de cocció entre 8 i 10 minuts a una temperatura d’entre 180-200ºC.
Notes: per celíacs es pot canviar la farina per midó; els motlles han de ser tipus flam gran amb la base d’una mida semblant que la part de dalt; la farina no cal tamisar-la per que la triturem; s'ha de treure cru, abans no es quedi cuit del tot.
Que bo nena! en tinc un de congelat a la nevera...
ResponEliminaN o se si mangarlo. ajajajaja.
Be,ja que el teu esta fet, i si man pases un troset? jaajjaj
Que bons son els coulants!!!
ResponEliminaUn petó!
Ooooooooooooooo..per que el coulant és un menjar dessitjable???em pot!!!
ResponEliminaPtnts
Estimada Sara Maria,
ResponEliminaDe tots els coulants que hem vist en tots els blocs, ens quedem amb el teu, és el més suculent de tots!!
Enhorabona.
Estava deliciós... I Vermells, dels que he provat de fer aquest (que encara no he fet a casa però caurà aviat)és dels que queda bé al punt.
ResponEliminaLa setmana vinent vaig a comprar el forn nou... L'estrenaré amb aquest coulant!
També és una de les meves postres preferides, junt amb el tiramisú. Es tracta de trobar l'estona exacte de forn i a disfrutar!!!!
ResponEliminaEncantada d'haver trobat el teu blog suculent, a través del blog Simplicigats, Sara Maria.
ResponEliminaTinc un dubte seriós: la farina, quan es posa? És que la recepta no ho diu.
Petons.
Gràcies Violeta, ja ho he corregit!!
ResponEliminaTambé hi ha l'opció de fer-ne 20 o 25, guardar-los al congelador i coure'ls directament 16 minuts. Queden fantàstics!
ResponEliminaPer què són tan cars al restaurant i tan barats a casa?
Em pareix espectacular, de veres!
ResponEliminaMare meva, Sara Maria!! Estic babejant!!!
ResponEliminaUn petonet
Sara Maria!
ResponEliminaQuan ens convides?
A la Rosa Maria li agraden molt i la veritat és que, com diuen els vermells, el teu està en la pole position.
BONÍIIIIIIIIIIIIIIISIM!!!! UAU!!!
ResponEliminaJo no soc gaire de menjar postres, pero m'encanta fer-los. Que es aquest spray per desmotllar que comentes? M'intriga!
ResponEliminaSalutacions!
Joan, aquest esprai és una passada, ruixa els motlles amb ell, l'esprai optimitza la quantitat de grassa que es fa servir i els unta uniformement, en desmotllar-los surten fàcilment. Jo n'he vist a Gadgets de cuina, però encara no l'he fet servir.
ResponEliminaEstic igual que la Violeta, a través del Gatot, he arribat fins aqui... I tenint en compte que la xocolata em torna bojaaaaaaaaa................
ResponEliminaBona troballa!!!!
Tornaré!
Encara no n'he fet!!! t'ha quedat perfecte!!
ResponEliminaSegur que està boníssim!!! gràcies per la recepta!!!
Petonasso
Miel
Doncs...encara no n'he fet mai!,és un dels postres que tinc a la llista de "pendents".A reveure Sara.
ResponEliminaHola Sara Maria!
ResponEliminaPer fi t'he associat al teu blog...t'havcia visitat altres vegades però amb el canvi de look a l'Àtica no et vaig reconèixer!!
Un apunt sobre el coulant: si hi poses farina d'arròs o de panís queda finíssim finíssim!
Ah, les magdalenes estaven boníssimes! Ens les vam acabar el diumenge amb xocolata calenta! mmm...A veure si penges la recepta!