divendres, 23 d’abril del 2010

Foie gras amb all confitat

Del llibre El llibre de l'ànec d'André Bonnaure.

Ingredients:
- 300 gr. de foie gas cru d'ànec
- 20 grans d'all
- sal i pebre

Fer a trossos el foie gras tot traient-ne els nervis i les venes, salpebrar-lo i guardar-lo en lloc fresc.

Pelar els alls. Posar-los a coure amb aigua freda. Quan comenci a bullir, colar-los i repetir l'operació dues vegades més. Deixar-los refredar.

Anar col·locant en una terrina els trossos de foie i els alls (jo els he tallat a rodanxes gruixudes), tot prement una mica. Si voleu podeu alternar capes tot acabant amb una de foie.

Coeu la terrina al forn a la temperatura que vulgueu fins que veieu que al cim de la terrina hi ha un mil·límetre de greix fos.
Enretirar-ho del forn i deixar refredar en lloc fresc unes sis hores.

Si poseu un tros de paper sulfuritzat cobrint el fons de la terrina, serà més fàcil desmotllar-lo.

Nota: El vaig deixar massa estona al forn, i la foto no és gens bona, quan tingui el forn nou que podré controlar més el tornaré a fer (és molt bo) i canviaré la foto

14 comentaris:

  1. Ostres, aquesta recepta es de categoria, de restaurant amb estrella!!!
    M'imgino que deus tenir moltes ganes d'estrenar el forn nou, es una eina crucial a totes les cuines!!!

    ResponElimina
  2. Hummm, quina bona idea. Com va el forn nou? Ja té data d'arribada?

    ResponElimina
  3. Es un plat que per els amants del Foie es te que ser una experiencia .....

    ResponElimina
  4. Una terrina de foie, que esta divina
    Petons

    ResponElimina
  5. La teva recepta amb va perfecte. Avui jo també couré un foie!! petons

    ResponElimina
  6. El forn nou va a mig camí cap el final ja, si abans sabia el que no volia que fes ara ja se quin vull... Ara sols toca anar a encarregar-lo i que me l'instal·lin. Això però la setmana vinent, aquesta he anat molt liada i amb el marro de la feina...

    ResponElimina
  7. Xè, quina recepta més curiosa. Jo mai no he cuinat fetge d'ànec i no sé si gosaria posar-m'hi!

    Besades.

    ResponElimina
  8. Crec que aquesta recepta respecta el foie com cal, és a dir sense afegir coses que enmascarin el gust.Si a més hi afegim el gustet de l'all ha de ser realment exquisit!!!A veure si arriba aquest forn i ens "deleixes" amb més receptes estupendes!,a reveure Sara!(un petonet de l'Ona).

    ResponElimina
  9. El que importa és el gust, Sara. Quina gran injustícia això de no poder fer un tastet virtual; a vegades les fotos no fan gens de justícia. Grrrr... quina ràbia!

    ResponElimina
  10. No me la puc ni imaginar, però intueixo que ha d'estar exquisid. Apa! un altra de pendent ;)
    Petons

    ResponElimina
  11. Jo no soc gaire de menjar postres, pero m'encanta fer-los. Que es aquest spray per desmotllar que comentes? M'intriga!

    Salutacions!
    (Joaquín Báñez)

    ResponElimina
  12. És un spray de mantega, quan ruixes un motlle el cobreix amb una capa fina molt ben repartida, especialment en els motlles amb formes. Va genial, jo el diumenge vaig fer els coulants i em va anar perfecte per desmotllar-los. N'he trobat a Gadgets de cuina.

    ResponElimina
  13. Boníssima l'entrada. "Gadgets de cuina"!!! M'ho hagués comprat tot quan hi vaig anar. Besades

    ResponElimina
  14. Et deixo un repte al meu bloc!!

    ResponElimina