dimecres, 7 d’abril del 2010

Galetes de formatge blau

Aquestes galetes que ens fa ensenyar la Mireia Carbó al Club Social Caprabo, són genials. També es poden fer servir com a base brisa per quiches... Mmmm...

Ingredients:
- 150 gr. de farina
- 100 gr. de formatge blau
- 50 gr. de formatge cremós per untar
- 50 gr. de Maizena
- 50 gr. de mantega
- 2 ous
- 1/2 sobret de llevat
- pebre de tres colors
- sal

Fondre la mantega al microones i reservar-la.
Barrejar la farina amb el llevat i la Maizena.
Triturar els formatges amb un dels ous i la mantega tèbia. Afegir-hi les farines i amassar com ho fem amb la pasta brisa, procurant no amassar-ho massa.
Fer-ne una pilota, embolicar-la amb paper film i deixar-la reposar a la nevera uns 30 minuts.

Donar forma a les galetes. Pintar-les amb l'altre ou batut i empolsinar-les amb pebre i sal, millor si és flor de sal.

Coure-les al forn a 180ºC, dalt i abaix, durant uns 8 minuts.

Es poden acompanyar, per exemple, d'una amanida de tomàquet tallat a daus (sense llavors), alfàbrega picada i olives negres amanida amb oli d'oliva i sal.

13 comentaris:

  1. Personalment no m'agraden els formatges blaus així que no crec que el faci...hehe. Però com a snack és una bona idea que permet posar-hi altres formatges potents.

    ResponElimina
  2. Qué bones!!! jo las vaig fer deseguida i ens van agradar moltíssim! Las receptes de la Mireia sempre queden bé, oi?
    Petonets

    ResponElimina
  3. jo que sóc una gran fan dels formatges potents... estic segura que m'encantaran. Vaig a fer un copia-enganxa i a imprimir!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. M'encanten les galetes de formatge i aquestes teves han quedat genials.
    Muas!

    ResponElimina
  5. Yuhuuuuu!!! Sara Maria, és una estupendíssima idea, m'agrada molt aquest aperitiu, segur que te les vas menjant sense adonar-te!
    Una proposta molt atractiva, fàcil i que fa molta festa.

    ResponElimina
  6. Estaven genials, em queda provar la pasta com a base de quiche... Però és a la llista de pendents

    ResponElimina
  7. Sara Maria, mare meva!! Sóc formatgera a tope i aquestes galetes em creen hipersecrició de saliva!!! Com a base de quiche... genial, quina idea!!!
    Petonets

    ResponElimina
  8. amb aquesta recepta tant atractiva i fàcil em veig amb cor de fer galetes, les probaré amb un gorgonzola que tinc a la nevera.

    ResponElimina
  9. Ostres, estic segur que això ha d'estar molt bo!

    Personalment els formatges m'agraden molt. Aquesta recepta me l'apunto.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  10. Unes molt bones galetes per un bon aperitiu
    Petons

    ResponElimina
  11. Crec que el 90% dels que érem a la classe de la mireia hem fet aquestes galetes...ens van agradar,eh?!.T'han quedat genials!!mercè-dest.cass.

    ResponElimina
  12. Epssss... que la foto són de les que va fer la Mireia, no pas de les meves... Quan faci el quiche ja el fotografiaré!!

    ResponElimina
  13. Doncs a mi m'encanten els blaus (bé, de fet m'agraden TOTS els formatges), així que això va directe a la carpeta de futures :-)

    ResponElimina