dissabte, 22 de maig del 2010

Bombons de foie del Pep

Aquesta recepta del Pep Nogué la vaig provar a la classe que ens va fer a l'Espai del Consum Bonpreu, encara no he tingut ocasió de fer-la a casa, però és que és tant bona...

Ingredients:
- 400 gr. de fetge gras o mi-cuit
- 200 gr. de cobertura de xocolata al 70%
- 50 gr. de mantega de cacau o oli de gira-sol
- sal grossa en escames
- pebre rosa

Agafar un plàstic film i tallar-ne uns quadrats de 20x20 cm. Dividir el bloc de fetge gras en deu porcions i posar-los al centre del plàstic. Embolicar-los formant una petita bola. Prémer bé per què no quedin forats. Posar-ho al congelador per que agafin cos. Si treballem amb mi-cuit, tallar-lo a daus i posar-los al congelador.

Fondre la cobertura de xocolata al bany maria. Un cop fosa, incorporar la mantega de cacau o l'oli de gira-sol i remenar per què quedi ben barrejat. Posar la cobertura damunt d'un marbre i donar-li tombs amb una espàtula per a temperar-la a uns 30ºC. Posar-la en un bol.

Tot seguit treure les boles de fetge, i amb ajut d'unes forquilles, passeu-les ràpidament per la xocolata fosa i, seguidament, damunt d'un paper sulfuritzat. Decorar amb sal grossa i un pols de pebre acabat de moldre.

Reservar a la nevera i treure'ls uns 20 minuts abans de servir.

13 comentaris:

  1. Ja m'imagino la textura melosa i gustosa del foie, amb el toc contundent i cruixent de la xocolata amanida amb flocs de sal. Quina bona idea, quina gran recepta. Un petó.

    ResponElimina
  2. Una recepta de contrast!. S'haurà de provar!

    ResponElimina
  3. M'agrada el foie i m'agrada la xocolata però mai hagués pensat que junt pot quedar bé... sera qüestió de provar-ho!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Molt bons!! jo els vaig fer i ens van agradar molt!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Sensacional! No es que tingui foie cada setmana precisament... però quan en tingui és una molt bona alternativa!!

    ResponElimina
  6. una gran recepta, sí senyor, uneix dos productes que em perden. gràcies com sempre per transmetre'ns-la.

    ResponElimina
  7. jO NO SÓC DE FOIE, PERÒ RECONEC QUE AQUESTA RECEPTA ÉS SORPRENENT!, als qui els agrada el foie han de gaudir d'allò més!a reveure sara.

    ResponElimina
  8. Saps que no em puc imaginar el foie amb la xocolata...però com que els dos m'agraden segur que deu estar de mort! ....
    Ptnts

    ResponElimina
  9. Bua aixo deu estar de vici mmmmm

    ResponElimina
  10. Quins bombons més diferents: tinc ganes de provar-los a casa, m'agraden els contrastos!

    ResponElimina
  11. Oh!!! Quina meravella!!!! M'agraden tots dos ingredients i la combinació ha de ser brutal!!!! Per què ens deu agradar tot el que engreixa!!! Catxis!!! És que això d'estar a règim... Besades

    ResponElimina
  12. Aquets bombons al Miquel li agradaran molt, foie i xocolata, aquell dia no li varen donar lloc a la classe. ( a mi no m’agrada el foie)
    Molts petons

    ResponElimina
  13. Ostres, quin contrast! no som massa de foie, però amb xocolata...es podria intentar!
    Una abraçada

    ResponElimina