Vaig poder assistir al Show de cuina catalana al Goya organitzat per Bonpreu. Presentat pel Pep Nogué, hi varem poder veure a Carles Gaig i Nando Jubany realitzant unes quantes receptes amb productes DOP i IGP catalans, la que segueix és una d’aquestes. La sommelier Meritxell Falgueras va anar proposant el maridatge dels plats. No hi va faltar sentit de l’humor, ganes i estimació per la nostra gastronomia. Gràcies a tots. En podeu veure una crònica més amplia a La Cuina de casa.
Ingredients:
- faves
- un pit de pollastre amb la pell
- sal
- aigua
- oli verge d’oliva
Per la salsa:
- nyores
- tomàquets escalivats sense pell
- una cabeça d’alls escalivats
- pa mullar en vinagre
- avellanes i ametlles crues
- oli verge d’oliva
- pebrot xoricer (o bitxo)
El pit es cou en una paella tapada amb l’oli just, amb la pell en contacte amb la paella. Reservar.
Posa a bullir aigua amb sal, quan bulli afegir-hi les faves, i abans que torni a arrencar el bull, treure-les. Reserva.
Mentre en un pot alt (per tal de triturar-ho amb el túrmix) posar la porpra de les nyores i del pebrot, els tomàquets i els alls escalivats, el pa mullar en vinagre, les avellanes i les ametlles, triturar-ho tot i anar-li afegint oli fins a aconseguir la textura desitjada. Corregir de sal.
Amanir de les faves amb la salsa de romesco i servir-les acompanyades d’uns talls de pit de pollastre.
Quin greu em sap quan em perdo aquests 'saraos'...ja ho vaig dir i ho torno a dir que quan es programen em sembla que no es compta amb els que tenim jornada complerta a la feina.
ResponEliminaEl plat és molt atractiu, les faves m'agraden molt però com que a casa no triomfen, dubto que l'acabi fent.
:)
Faves i romesco una combinació que caldra cuinar.
ResponEliminaVa ser molt aprofitat el show, oi?
ResponEliminaEncara no he fet aquesta recepta. Qué bones les fabetes amb romesco!!
Petonets
Sara Maria, vam passar una bona tarda, eh? aquestes favetes has d'estar molt bones! Bon cap de setmana!
ResponEliminaStarbase, prova-ho amb pèssols... crec que haurà d'estar també d'allò més bo.
ResponEliminaOstres tuuu, ha de ser una experiencia unica i el plat bonissim!!
ResponElimina...jo també hi era!!! i no he fet post!!!...a veure si en faig algun de vnets!!
ResponEliminaPtnts
Va ser un bon show!
ResponElimina