L’andouiellette és un embotit, tipus salsitxa, que es pot trobar a moltes regions de França, a les ciutats de Lio, Troyes, Cambrai, Rouen, a la Provença i a Perigord.
Es tracta d’una salsitxa elaborada tradicionalment amb l’intestí i l’estómac del porc, embotits un dins l’altre.
Tenen un aroma intens i el sabor els hi ve donat pels condiments i espècies que porta. Es troben ja cuites i es preparen a la graella, forn o fregides, també guisades.
A mi, que m’agraden els menuts, m’agraden molt i les compro a Andorra on es poden trobar.
Aquestes que veieu son andouiellette de Troyes, i les vaig acompanyar de mongetes del ganxet cuites segons aquesta recepta.
Ingredients:
- una o dues andouiellettes
- mongetes del ganxet cuites
- all, julivert, sal
- oli d’oliva verge
Passar per la paella les andouielletes, reservar, en el mateix oli saltejar les mongetes amb una picada d’all i julivert.
Servir junt en un plat, es pot acompanyar d’una mica d’all-i-oli.
Uix les hauria de tastar abans perque així directament no em venen de gust aquests embotits.
ResponEliminaJa sé que són manies, però això de que sigui l'estomac....no se jo.
:)
Jo em menjaria l'Andouillete amb un bon pa amb tomàquet, quina delícia Sara!!
ResponEliminaOstres quines llangonisses! No les havia vist mai! Aish, que poc carnívora sóc!!!!
ResponEliminaPtnts
No coneixem aquestes salsitxes, les buscarem quan anem a Andorra i les provarem
ResponEliminaPetons
És la primera vegada que sent parlar d'aquestes salsitxes... malgrat els seus ingredients, crec que seria capaç de tastar-les. Salutacions
ResponEliminaA Perpinyà, evidentment, també es troben. Si us agraden els menuts segur que us agraden aquestes salsitxes!
ResponEliminaguapaaaaaaaaaaaa!
ResponEliminaYa te cuento donde me llevó...