dissabte, 7 d’agost del 2010

Espaguetis amb cloïsses

La meva àvia per part de pare cuinava força bé, la seva filla, la meva tia no en sap. Però té uns espaguetis que són genials, quan els fa ens llepem els dits, són la seva especialitat. Per Cap d’Any menja llagosta, i congela el brou de bullir-les. En cas que no en tingui en fa un amb galeres, i aquest és amb el que bull la pasta.

Ingredients:
- brou de llagosta o galeres
- espaguetis
- cloïsses
- alls
- oli d’oliva verge
- sal i pebre
- llorer

Primer pica ben petits els alls, forces, amb generositat. Els posa a coure en oli a foc ben lent per què es confitin. Fins i tot els fa el dia abans per deixar-los reposar en l’oli tota la nit i així l’oli prengui més gust.

En una cassola posa l’oli amb els alls confitats i les cloïsses, fins que aquestes es obrin. Retira les que no s’han obert. Sala.

Mentre fa bullir la pasta amb el brou, uns grans de pebre i una fulla de llorer. Quan està cuita segons els instruccions de cada pasta, l’escórrer i la posa a la cassola amb els alls i les cloïsses, li dona una volta i llestos.

A voltes hem pensat posar una mica de vi blanc a l’all i les cloïsses, però us ben asseguro que no cal.

8 comentaris:

  1. Jo en faig uns de semblants amb gambes.I sempre em diuen "que bons que són avui!", sense saber que els he bullit amb brou en lloc d'aigua.

    Com no han de ser bons aquests espaguetis que ens ensenyes si han estat bullits amb brou de llagosta?

    ResponElimina
  2. La teva tia cuinarà poc, però aquest plat a fet amb aquest fumet deu ser per llepar-se els dits! Una abraçada Sara!

    ResponElimina
  3. Me lesmenjaria ara mateix per esmorzar, i no t'amoïnis que canviaré el café amb llet per un bon gotet de vi!! Ets estupenda Sara!

    ResponElimina
  4. Tothom té petits tresors a la cuina oi? Aquestes cloisses amb aquests espaguétis en són un, de tresor :)

    ResponElimina
  5. Qué bons!!! és clar que bullits en aquest brou ha de ser ben diferent!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. quina bona pinta!

    segur q les cloïsses els hi donen un toc exquisit a la pasta ;)

    salutacions

    et segueixo ;)

    ResponElimina
  7. Quins espaguetis més bons i quina bona idea això de bullir-los amb un bon brou de peix!! Salutacions

    ResponElimina
  8. I'm appreciate your writing skill.Please keep on working hard.^^

    ResponElimina