diumenge, 14 de novembre del 2010

Pupilas gustativas - Figues farcides de foie

A Dani Albors el vaig conèixer pel seu bloc, Diario de un cocinero. Aquest cuiner d’Alcoi parla en ell de la seva manera de viure la gastronomia, l’amistat, l’amor...


Ara fa uns dies (tenia pendent de fer aquesta entrada) va venir a l’aula de la Boqueria a presentar el seu nou llibre, Pupilas gustativas, mentre ens parlava anava cuinant. Va ser una meravella veure la facilitat amb que tracta el producte, el cuina, el combina.
Em va agradar la senzillesa dels plats que ens va cuinar, així com la combinació de gustos i textures.

En Dani va aprofitar er presentar el guarapo, un producte canari que senzillament és la sàlvia de la palmera, la textura és com la de la mel, el color una mica més fosc i el gust... Mmmm... La veritat és que em va encantar, dolç sense ser empallegós com pot arribar a ser la mel.
Aquest dies l’he estat provant, amb mató queda sensacional; també he fet una crema de castanyes i moniato que he endolcit amb guarapo.




Figues amb foie i guarapo

Ingredients:
- 4 figues
- foie (pot ser micuit)
- guarapo
- pinyons torrats
- llavors de sèsam torrades

Pelar les figues i fer unes incisions en creu a la part superior, sense tallar la figa del tot.
Farcir-les amb pinyons i llavors de sèsam i foie per sobre.
Fregir-les en una paella i quan estiguin calentes posar-hi el guarapo per sobre.

Abans de servir empolsegar amb una mica de pols de kikos per sobre.

8 comentaris:

  1. Sara Maria, ho he probat de veres... però no he pogut estar-m'hi.

    Que guapo, el guarapo!!

    Sorry :-P

    ResponElimina
  2. Què has provat Starbase? I si, el guarapo és molt bo, sorprèn quan el proves.

    ResponElimina
  3. No coneixia ni el cuiner ni el bloc ni el guarapo. Quantes coses per descobrir!

    ResponElimina
  4. No he provat el guarapo, però el fetge gras amb figues esta de mort
    Petons

    ResponElimina
  5. Guapa!!!
    Que bien que fuiste a ver a Dani.
    Esos higos se ven deliciosos.
    El guarapo parece intesante.
    Besos

    ResponElimina
  6. Sara Maria, jo com la Glòria no coneixia res de res! Quant que aprenem! :)

    ResponElimina
  7. jo també segueixo una mica les facècies del dani albors a través del facebook i els plats que prepara amb guarapo, i tinc molta curiositat per tastar-lo. aquest plat amb figues i foi és un luxe que ha d'estar boníssim

    ResponElimina
  8. OOHHH!!! Quina cosa més bona!!! No havia sentit mai parlar del "guarapo". Ho cercaré. Besades

    ResponElimina