Al número 111 de la revista CUINA (octubre 2010), en Pep Nogué ens presenta aquesta sopa que em va cridar l’atenció per la seva senzillesa. Jo la vaig fer amb el meu bolet predilecte, la llenega negra (foto), però ell ens la presenta amb rovellons que de ben segur tambe és ben bona.
Ingredients:
- 2 litres de brou vegetal
- 50 ml d’oli d’oliva
- 1 quilo de rovellons
- 400 gr. de cansalada viada
- 1 cabeça d’alls
- 1 ceba de Figueres
- 25 gr. d’ametlles torrades
- 3 grans d’alls
- 2 llesques de pa torrat
- 1 branca de julivert
- sal
Posem en una olla al foc el brou vegetal.
Netegem els bolets escollits i traiem les impureses amb un drap humit, vigilant que no es trenquin. Els tallem a la mateixa mida.
En una altra olla hi posem l’oli d’oliva i hi sofregim lleugerament la cansalada viada tallada a daus petits. Hi afegim la ceba i la cabeça d’alls tallats ben petits.
Hi afegim els bolets i ho deixem coure 2 minuts.
Afegim el brou vegetal que teníem ja al foc i ho deixem coure uns 15 minuts a foc suau.
Fem una picada amb les ametlles, els 3 alls, el julivert i el pa torrat, ho deixatem amb una cullerada de la sopa i ho tirem a l’olla.
Deixem coure 2 minuts més i la podem servir.
Oooohhh aquests dels CUINA sempre tenen coses sorprenents, en tinc pendent una per penjar d'un num anterior!!!
ResponEliminaFelicitats per aquesta sopa...
Ptnts
Aquesta sopa està fabulosa! les receptes del CUINA sempre són tot un èxit! m'encanta
ResponEliminaMolts petons
Està molt bé, els de CUINA suggereixen una recepta i nosaltres fem variacions sobre la marxa. Només un dubte: tooooota la cabeça d'alls tallats petits es queden a la sopa per menjar?
ResponEliminaBoníssima!! Hem d'aprofitar el que queda de temporada de bolets!! :Dend
ResponEliminaTota Glòria, però com que els sofregeixen i bullen deixen el gust sense quasi bé notar-se!! Està deliciosa i ara que fa fred entra de bé...
ResponEliminajo vaig fer una semblant amb rovellons, però encara no la he publicat, però la vaig passar per la batidora perque quedés com una cremeta
ResponEliminapetons
crec que jo també preferiria la de llanegues que la de rovellons. l'única que he provat fins ara és la sopa de fredolics, i era deliciosa.
ResponEliminaTé molt bona pinta aquesta sopa de bolets i un plat ideal per aquests dies tant freds.
ResponEliminaUna abraçada
Hola Sara Maria!! Quin gran descobriment el teu bloc. Hi tens receptes sensacionals.
ResponEliminaAquesta sopa ha de ser boníssima amb llanega negra. A mi el rovelló m'agrada molt però per ara la meva manera preferida de menjar-lo és a la brasa amb una mica d'all, julivert i oli. Però serà qüestió de provar-lo amb sopa a veure què tal.
Molts petons!
Que bona la sopa, m'encanta un plat de festa.
ResponEliminaPetons maca.
Quina pinta més fantàsica!! Amb el que m'agraden a mi els bolets!
ResponEliminaPetonets,
Sandra