dilluns, 20 de desembre del 2010

Gratinat de llagostins

A un dels cursos amb en David Lienas a l'Espai de Consum Bonpreu ens va fer una gratinat com aquest, la recepta ori1ginal era amb garotes però quan no n'hi ha aquesta versió és molt bona. Les mides són per unes quatre persones aproximadament.

Ingredients:
- 16 llagostins
- 60 gr. d'escalunyes
- 80 gr. de porro
- oli d'oliva verge
- mantega
- 60 gr. de tomàquet pelat i sense llavors (pot ser de llauna)
- 80 gr. de carbassó (la part verda)
- 100 gr. de nata
- 1 rovell d'ou
- 20 ml. de Conyac
- sal i pebre blanc

Netejar els llagostins. Reservar.
Pelar i picar les escalunyes ben fines i posar-les a ofegar en una paella amb la mantega i una mica d'oli d'oliva. Quan comenci a daurar afegir-hi el porro també picat ben petit. Ofegar-lo bé.
Mullar amb el Conyac i deixar evaporar.

Afegir el tomàquet triturat i el carbassó picat ben fi. Salpebrar.
Ofegar fins que sigui una pasta gairebé seca. Barrejar amb els llagostins a daus i mullar amb la nata. Coure lleugerament.
Rectificar de sal i pebre i retirar del foc.

Deixar refredar lleugerament i barrejar-hi el rovell d'ou.
Omplir els motlles individuals on els servireu i gratinar al forn.

7 comentaris:

  1. yo tambien fui al taller del David y las probe y estan muy buena con los llagostins, osea que las tuyas tambien.
    Bon Nadal
    Miquel

    ResponElimina
  2. Sara Maria, és una proposta ben xul.la per als dinars que vènen. Com sempre, en David Lienas ha fet un 'jsuta la fusta' :)

    ResponElimina
  3. Guauuuuuuuuuuuu, que bó.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Va ser el plat que mes ens va agradar, o sigui que vas triomfar
    Bones festes
    Petons

    ResponElimina
  5. Aquest gratin és exquisit! ha de tenir un gust fantàstic i la presentació m'encanta!
    Desitjo que pasis unes bones festes i un molt Bon Nadal!
    Un petó enorme

    ResponElimina
  6. Ets una artista (i no només de la fotografia)!!!!! Moltes besades i desitjos de felicitat!!!

    ResponElimina
  7. Una gratinat extraordinari.

    Que tinguis molt bones festes i un any 2011 ple d'alegries.

    Una abraçada

    ResponElimina