dilluns, 27 de desembre del 2010

Pastís de formatge estil NY

La recepta la vaig trobar tot remenant pel web Wholekitchen.

Ingredients:
Per la base:
- 210 gr. de galetes, jo vaig fer servir les Digesta
- 40 gr. de sucre
- 120 gr. de mantega
Pel farcit:
- 1 quilo de formatge cremós, vaig posar Mascarpone
- 190 gr. de sucre
- 35 gr. de farina de reposteria
- 5 ous
- 80 ml de nata
- 1 cullerada de cafè de ratlladura de llimona
- unes gotes d'extracte de vainilla
Per la cobertura:
- 240 ml de crema agre
- 35 gr. de sucre
- unes gotes d'extracte de vainilla

Triturar les galetes fins que estiguin fines com farina. Barrejar-les amb el sucre i la mantega desfeta fins que formin una massa compacte.
Omplir el fons del motlle amb aquesta massa tot pressionant fins a aconseguir una capa fina. En algunes receptes he vist que també cobreixen les parets del motlle. Reservar a la nevera.

En un bol posem el formatge cremós, el sucre i la farina, i batrem suaument durant una bona estona. Hi anem afegint els ous un a un, sense deixar de batre. Per acabar hi afegim la nata, la ratlladura de la llimona i la vainilla, i ho barregem bé suaument fins que quedi tot integrat.

Tirem la barreja sobre la base de galetes i ho posem al forn a 180ºC durant 15 minuts.
A continuació el baixem a 120ºC i el deixem coure durant una hora i mitja aproximadament.
El deixem refredar fora del forn mentre preparem la cobertura.

En un bol posem la crema agre, el sucre i la vainilla i ho barregem fins aconseguir una massa fluida.
Posem la barreja per sobre el pastís amb compte, ja que encara estarà calent, i la tornem a introduir al forn durant uns 15 minuts.

Un cop passat el temps la traiem del forn, abans no es refredi del tot li passem un ganivet pel voltant del motlle per què així després el podrem desemmotllar millor.
A la recepta aconsella deixar-lo refredar a dins el forn ja apagat abans de posar-lo a la nevera. Jo el vaig deixar refredar a fora. Tal com diuen el vaig deixar tota la nit per tal que prengués cos i consistència.

Nota: Jo vaig fer servir Crème Fraîche barrejada amb una mica de iogurt per fer-la una mica més agre... El "truqui" és de Directo al paladar, aquí podeu veure'n el post.

8 comentaris:

  1. Un clàssic deliciós i contundent. M'apunto la recepta per la cobertura, que jo vaig diferent.
    Bon Nadal i feliç 2011!

    ResponElimina
  2. Gemma, la cobertura és deliciosa... Especialment pels que no ens agrada el dolç embafador.

    ResponElimina
  3. Mmmmm, un pastís amb farcit cremós i humit!! M'encanta!! :)

    ResponElimina
  4. Un pastís boníssim!! Per cert, supose que, si el vull fer la meitat de gran, només hauré de dividir els ingredients per la meitat, no? És que el veig molt gran per a fer-lo per als de casa. Salutacions

    ResponElimina
  5. Si Francesc, si el vols fer la meitat de gran posa la meitat d'ingredients, en aquest cas val així. Malgrat que per la cobertura (que em va encantar) potser en faria 3/4...

    ResponElimina
  6. Com és possible que no hagués visitat mai aquest bloc tan fantàstic??! Acabo d'arribar per casualitat, botant d'un bloc a l'altre,...i amb el teu permís, m'hi quedo com a seguidora!! El pastís de formatge em torna boja..hauré de provar aquesta cobertura! Un petó i vaig a continuar mirant les meravelles que fas. Paula (bontiberi.blogspot.com)

    ResponElimina
  7. Ho tindré en compte. Gràcies!!!

    ResponElimina
  8. Mmmm! Quina pinta més rebona!
    M'anoto la recepta, és ben diferent del pastí de formatge que preparo jo...
    Aprofito per desitjar-te un feliç 2011!!!

    ResponElimina