dissabte, 19 de febrer del 2011

Homenatge a Santi Santamaria

Tal com deia en el post anterior, i seguint la proposta de Decuina, aquesta recepta del Santi Santamaria l'he fet tot recordant-lo. No sempre estava d'acord amb ell ni, especialment, en les formes que feia servir, però no per això no vol dir que el considerés un gran cuiner.

Pollo a la demi-deuil de pobre

- 1 pollastre de pagès de 1,5 kg
- 3 kg de sal gorda
- 300 gr de farina
- 12 clares d’ou
- 2 cullerades soperes d’herbes (romaní, farigola i llorer)
- 4 cullerades soperes de fons d’au reduït amb farigola i olives
- sal i pebre
Pel farcit:
- 150 gr de pa remullat amb llet
- 120 gr de carn de botifarra
- 10 olives negres d’Aragó picades
- 1 ou
- sal i pebre

Netejar el pollastre i untar-lo per sota la pell dels pits amb la pasta d’olives.

Farcir el pollastre amb una massa feta amb les ingredients que s’indiquen.

Cosir l’au i daurar-la en una paella. Deixar-la refredar.

Barrejar les clares d’ou, la sal gorda, la farina i les herbes i cobrir el pollastre amb la barreja. Enfornar-lo a 180ºC durant 25 minuts.

Trencar la crosta de sal. Trinxar el pollastre i acompanyar-lo del farcit i el fons d’au reduït aromatitzat amb la farigola i les olives.


Notes: Hi ha massa farcit millor fer-lo amb menys pa, serà més gustós, uns 100 grams és suficient. Si munteu les clares d’ou a punt de neu amb dos quilos de sal gorda és suficient.

14 comentaris:

  1. Vaja, has triat una recepta de les de nota!!! Felicitats

    ResponElimina
  2. Gràcies per afegir-te Sara Maria :-)

    ResponElimina
  3. Sara, quina gràia hem agafat la mateixa. A nosaltres ens ha agradat molt, però he hagut de deixar-ho una mica més al forn.

    Segur que el teu també estava deliciós.

    Muas!

    ResponElimina
  4. Una bona recepta para un bon homenatge!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. que bo devia ser aquest pollastre, oi? realment, és alta cuina posada a l'abast de tothom.

    ResponElimina
  6. una gran recepte del mestre Santi
    peto
    miquel

    ResponElimina
  7. Sara, entre tots hem fet una bona tasca recordant-lo!!

    PTNTS
    dolça

    ResponElimina
  8. Un molt bon homenatge. Un bes

    ResponElimina
  9. Una gran recepta, sí senyora! està resultant un bonic homenatge a un gran xef!
    Molts petons!

    ResponElimina
  10. Gemma, el meu feia uns dos quilos i el vaig deixar deu minuts més al forn... I no va caldre més temps. Això si, abans l'havia passat bé per la paella!

    ResponElimina
  11. Espectacular aquesta recepta...
    Ha estat un molt bon homenatge.

    ResponElimina
  12. Genial Sara, nunca he comido pollo a la sal, pescado si.
    Muy bueno, me ha gustado.
    He visto que has coincidido con Gemma.
    besos guapa.

    ResponElimina
  13. Una bona recepta per un bon homenatge
    Petons

    ResponElimina
  14. Mmmm quina recepta més bona! nosaltres vam estar a punt de fer un picantó també a la sal, però ens van tancar el mercat ;)

    ResponElimina