
Pollo a la demi-deuil de pobre
- 1 pollastre de pagès de 1,5 kg
- 3 kg de sal gorda
- 300 gr de farina
- 12 clares d’ou
- 2 cullerades soperes d’herbes (romaní, farigola i llorer)
- 4 cullerades soperes de fons d’au reduït amb farigola i olives
- sal i pebre
Pel farcit:
- 150 gr de pa remullat amb llet
- 120 gr de carn de botifarra
- 10 olives negres d’Aragó picades
- 1 ou
- sal i pebre
Netejar el pollastre i untar-lo per sota la pell dels pits amb la pasta d’olives.
Farcir el pollastre amb una massa feta amb les ingredients que s’indiquen.
Cosir l’au i daurar-la en una paella. Deixar-la refredar.
Barrejar les clares d’ou, la sal gorda, la farina i les herbes i cobrir el pollastre amb la barreja. Enfornar-lo a 180ºC durant 25 minuts.
Trencar la crosta de sal. Trinxar el pollastre i acompanyar-lo del farcit i el fons d’au reduït aromatitzat amb la farigola i les olives.
Notes: Hi ha massa farcit millor fer-lo amb menys pa, serà més gustós, uns 100 grams és suficient. Si munteu les clares d’ou a punt de neu amb dos quilos de sal gorda és suficient.
Vaja, has triat una recepta de les de nota!!! Felicitats
ResponEliminaGràcies per afegir-te Sara Maria :-)
ResponEliminaSara, quina gràia hem agafat la mateixa. A nosaltres ens ha agradat molt, però he hagut de deixar-ho una mica més al forn.
ResponEliminaSegur que el teu també estava deliciós.
Muas!
Una bona recepta para un bon homenatge!!
ResponEliminaPetonets
que bo devia ser aquest pollastre, oi? realment, és alta cuina posada a l'abast de tothom.
ResponEliminauna gran recepte del mestre Santi
ResponEliminapeto
miquel
Sara, entre tots hem fet una bona tasca recordant-lo!!
ResponEliminaPTNTS
dolça
Un molt bon homenatge. Un bes
ResponEliminaUna gran recepta, sí senyora! està resultant un bonic homenatge a un gran xef!
ResponEliminaMolts petons!
Gemma, el meu feia uns dos quilos i el vaig deixar deu minuts més al forn... I no va caldre més temps. Això si, abans l'havia passat bé per la paella!
ResponEliminaEspectacular aquesta recepta...
ResponEliminaHa estat un molt bon homenatge.
Genial Sara, nunca he comido pollo a la sal, pescado si.
ResponEliminaMuy bueno, me ha gustado.
He visto que has coincidido con Gemma.
besos guapa.
Una bona recepta per un bon homenatge
ResponEliminaPetons
Mmmm quina recepta més bona! nosaltres vam estar a punt de fer un picantó també a la sal, però ens van tancar el mercat ;)
ResponElimina