Ha estat el meu aniversari, i com que escollia el menú de diumenge jo, vaig escollir fer una cargolada. La recepta és del Corpus de Cuina Catalana, amb alguna variació.
Ingredients:
- 1 1/4 de cargols nets i escaldats
- 1 ceba grossa
- 3 alls
- 2 tomàquets madurs
- 1 bitxo
- 100 gr. de cansalada viada a daus
- 100 gr. de salsitxa
- 100 gr. de pernil a daus
- 1 cullerada de farina
- 1 got de vi ranci
- oli, aigua i sal
Per la picada:
- julivert
- avellanes torrades
- 2 alls
- xocolata negra
Es saltegen els daus de pernil, cansalada i la botifarra en una cassola i es reserven.
En el mateix oli es posa a sofregir la ceba picada i els alls picats. Se li afegeix el bitxo i els tomàquets ratllats i es deixa fer a foc suau.
S'afegeix la farina i el got de vi ranci, es deixa evaporar l'alcohol i s'hi afegeixen els cargols. Es deixa a foc suau durant uns 10 minuts.
Es passa pel morter les ingredients de la picada i s'afegeixen a la cassola, es deixa fer a foc suau durant cinc minuts més i llestos!
Felicitats!!!... has escollit be... jo gaudeixo tant menjant cargols ...ummm
ResponEliminapetonets
oh! Oh! Caragolada !!! Ara si que moro d'enveja!!
ResponEliminafelicitats per l'aniversari, petons
Ben bons!! espero que gaudissis molt, i per molts anys!!
ResponEliminamoltes felicitats i bons cargols
ResponEliminamiquel
Moltes felicitats!!!! Ai, els caragols... a mi em perden!!amb aqusta salseta, picantets...
ResponEliminaPetonets