dimecres, 27 d’abril del 2011

Cargolada

Ha estat el meu aniversari, i com que escollia el menú de diumenge jo, vaig escollir fer una cargolada. La recepta és del Corpus de Cuina Catalana, amb alguna variació.

Ingredients:
- 1 1/4 de cargols nets i escaldats
- 1 ceba grossa
- 3 alls
- 2 tomàquets madurs
- 1 bitxo
- 100 gr. de cansalada viada a daus
- 100 gr. de salsitxa
- 100 gr. de pernil a daus
- 1 cullerada de farina
- 1 got de vi ranci
- oli, aigua i sal
Per la picada:
- julivert
- avellanes torrades
- 2 alls
- xocolata negra

Es saltegen els daus de pernil, cansalada i la botifarra en una cassola i es reserven.
En el mateix oli es posa  a sofregir la ceba picada i els alls picats. Se li afegeix el bitxo i els tomàquets ratllats i es deixa fer a foc suau.
S'afegeix la farina i el got de vi ranci, es deixa evaporar l'alcohol i s'hi afegeixen els cargols. Es deixa a foc suau durant uns 10 minuts.
Es passa pel morter les ingredients de la picada i s'afegeixen a la cassola, es deixa fer a foc suau durant cinc minuts més i llestos!

5 comentaris:

  1. Felicitats!!!... has escollit be... jo gaudeixo tant menjant cargols ...ummm
    petonets

    ResponElimina
  2. oh! Oh! Caragolada !!! Ara si que moro d'enveja!!
    felicitats per l'aniversari, petons

    ResponElimina
  3. Ben bons!! espero que gaudissis molt, i per molts anys!!

    ResponElimina
  4. moltes felicitats i bons cargols
    miquel

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats!!!! Ai, els caragols... a mi em perden!!amb aqusta salseta, picantets...
    Petonets

    ResponElimina