dimarts, 24 de maig del 2011

Mousse de maduixes amb nata i mascarpone

Un pastís que he fet amb el que tenia, a partir de la recepta de la Dolorss i com que volia provar la rapadura que vaig comprar a Cafès El Magnífico, vaig fer aquest mousse, senzillament no tenia prou nata i tenia Mascarpone a la nevera.

Ingredients:
- 500 gr. de maduixes
- 350 ml de crema de llet
- 150 gr. de mascarpone
- 150 gr. de rapadura de canya de sucre
- dos sobres de gelatina en pols Royal

Folrar les bores d’un motlle, millor que sigui desemmotllable, amb paper d’enfornar o acetat per pastissos.

Primer es tallen en làmines unes quantes maduixes i les posem al voltant de les bores enganxades al paper formant una sanefa.

La resta de maduixes les triturem juntament amb la rapadura, i les posem en un pot al foc. Just quan comenci a bullir el retirem del foc i hi afegim la gelatina, barregem bé i deixem refredar.

Muntem la nata líquida i afegim el mascarpone tot continuant muntant-la.
Reservem.

Quan el suc de maduixes estigui fred l’afegim a la nata tot barrejant bé.

Avoquem la barreja al motlle i tapat amb paper film el deixem a la nevera o al congelador, tot depenent del temps que tenim per que es refredi.

Es decora amb trossos de maduixes que haurem reservat, jo no ho vaig fer i el vaig decorar amb línees de xocolata.

Nota: La rapadura ha resultat ser un molt bon substitut del sucre blanc, amb el gust entre mel i sucre candi es desfà més fàcilment que el sucre en pols. Molt aconsellat pels qui no ens agraden els postres massa dolços.

5 comentaris:

  1. La rapadura la vaig coneixer en una cançó de Pedro Guerra, però mai me la han presentat 'en persona'. Ara que se on hi ha... maybe someday :)

    ResponElimina
  2. Una mousse deliciosa!! les maduixes amb la nata vcasen tant i tant bé, i afegint el mascarpone, irresistible
    Molts petonetss

    ResponElimina
  3. M'has fet venir gaaaanaaaaaa!!!!!
    M'encanten les Mousses i aquesta t'ha quedat espectaculat! No coneixia lo de la rapadura per cert!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Quines postres més de luxe!!! Fantàstic!!! Me l'apunte, no cal dir!! Boníssim!!

    ResponElimina
  5. Aquest pastís ha de ser boníssim. De fet, hi posaria la mà al foc. ;-)

    ResponElimina