dissabte, 28 de maig del 2011

Pa de xocolata i nous

Aquest és una primera recepta "publicable" amb la meva panificadora; gràcies a Lindl he pogut compar-ne una a molt bon preu. I ja he començat a fer "experiments".

Ingredients:
- 500 gr de farina de força
- 325 ml de llet
- 30 gr de mantega
- una cullerada sopera de rapadura
- una cullerada de cafè de sal
- 100 gr de nous picades
- 100 gr de xocolata negre picada
- un sobre de llevat sec (11 gr)

(El primer cop que vaig fer servir la rapadura va ser en aquesta recepta)

Desfer la mantega al microones i barrejar-la amb la llet. Avocar-ho a la cubeta de la panificadora.
Afegir la farina barrejada amb la rapadura i la sal. Afegir el llevat

Posar el programa de pa dolç (el 4 a la panificadora de Lidl), jo he posat el pes de 1250 per què la fermentació és més llarga, malgrat que amb el pes mig segurament n'hi hauria prou per què puja molt, i el torrat del mig (no m'agrada massa torrat).

Quan la panificadora dona la senyal s'hi afegeix les nous i la xocolata picades i llestos.

El pa aquest té molt poc sucre, no és massa dolç, és ideal amb oli i un polsim de sal per sobre.

2 comentaris:

  1. jo també estic en període de proves...hehehe... aquest pa em servirà per servir experimentant, ja t'ho diré!

    ResponElimina
  2. És la primera recepta amb cara i ulls fora de les que hi ha al llibret de receptes de la màquina... Hehehehehe... Aniràs penjant tu també receptes no?

    ResponElimina