dijous, 15 de setembre del 2011

Torrades amb botifarra i endívies

Als cursos de cuina Bonpreu sempre donen bones idees que després pots fer servir a casa d’una altra manera. En Pep Nogué ens va presentar unes torrades que queden en forma de bol i així s’hi pot presentar amanides diverses. En David Lienas també en va fer una de semblant, tallant al llarg el pa de motlle i posant un pes a sobre per que no es deformés i la va fer servir de base de coca. Jo les vaig farcir de restes de nevera.

Ingredients:
- llesques de pa de motlle
- restes de botifarra crua, ja cuita
- mitja ceba de figueres petita
- una endívia
- restes de carbassó
- un polsim d’ametlla molta

Amb l’ajut d’un corró aprimar les llesques de pa de motlle, ben fines. Posar-les sobre una safata i al forn a 180ºC uns minuts, just quan comencen a estar torrades i ondulades.


Tallar petita l’endívia i el carbassó i donar-li un cop de microones (1-2 minuts).
A mi m’agrada l’endívia amb un cop de calor i el carbassó tirant a cru, per això ho faig així.

Esmicolar la botifarra.
Saltejar la ceba ben picada.
En un bol barrejar la endívia, la botifarra i la ceba. I omplir les torrades amb la barreja.

Torrar l’ametlla molta i empolsimar per sobre.

4 comentaris:

  1. Sara Maria, la ceba jo la necessito tallada mes petita (quan es crua no, curiosament. Només quan està cuita).
    Pero vaja, que me'n posi dues :)

    ResponElimina
  2. Una torrada de sobres, bona recepta d’aprofitament.
    Petons

    ResponElimina
  3. Això d'usar el pa de motlle passat pel corró i pel forn no ho coneixia. M'ho apunte per a una altra ocasió. Per cert, com sempre, aprofitar les restes de nevera és un 10!! Salutacions

    ResponElimina
  4. Hola, hola!
    Jo també em quedo amb el truc d'esclafar el pa de motllo! Ho trobo genial!
    I què dir de la cuina d'aprofitament: en pot surtir cada festival! jejejeje

    .-)

    ResponElimina