Es tracta de publicar una recepta amb un dels ingredients recollits pel Banc d’Aliments (llegums seques, oli, llet, llaunes de conserva de peix i tomàquet natural), una recepta senzilla i barata.
Totes les receptes seran recollides en un bloc que s’ha obert especial per l’ocasió Blocs contra la fam.
Animeu-vos a participar-hi i el 25 i 26 compreu o porteu la vostra col•laboració als llocs de recollida. Per més informació cliqueu aquí.
Ingredients:
- 200 gr. llenties cuites
- una cullerada sopera de iogurt natural
- 400 ml d’aigua
- una ceba gran
- sal i pebre
- oli
Opcional:
- cúrcuma, curry o qualsevol altre espècie
Pelar i tallar la ceba en juliana, posar-la amb una mica d’oli en una cassola a foc ben baix, salar lleugerament i deixar confitar. Si veiem que es queda massa seca li podem anar afegint rajolins d’aigua, però molt poca.
Ha de quedar d’un color marronosa, la de la foto és a punt d’estar llesta.

Posem en un bol les llenties (si són de pot les haurem passat per aigua i escorregut abans), el brou amb la ceba, el pebre l’espècie escollida si escau i la cullerada de iogurt. Triturem. Corregim de sal i pebre. Si volem podem colar-ho, depèn de la potència de la nostra trituradora.
Es pot servir calenta, tèbia o freda. Sola amb un rajolí d’oli com a la foto, bé amb una mica de tonyina esmicolada al mig, bé amb uns dauets de cansalada fregida o amb uns daus de pernil.
Què versàtils són les llenties! M'apunto aquesta crema.
ResponEliminaFantàstica recepte, Sara Maria. Endavant amb la difusió del Gran Recapte!!!! petonet
ResponEliminaEl que t'he dit al FB t'ho dic aquí: crema suau ....i solidaria!! :D
ResponEliminaque bona! i el sofregidet de ceba està molt bé com a base...
ResponEliminamolt bona recepte
ResponEliminaAra que comença a fer fresqueta venen molt de gust aquestes cremes calentones! A part les llenties tenen molt ferro i ens van la mar de bé! :D
ResponEliminaMolt bona proposta!
Petons!
Quina cremeta mes bona, així penso que fins i tot jo menjaré llenties!!
ResponEliminapetons gastronòmics