dimecres, 4 de gener del 2012

Avui fa cinc anys d'aquest bloc - Rissottto amb ceps i foie


El 4 de gener de 2007 començava aquest bloc amb una recepta de foie, aprofito que va ser de foie per publicar aquesta recepta de rissotto apresa en el curs amb l'André Bonnaure.

Ingredients:
- dos litres de brou de pollastre Aneto, si pot ser de l'ecològic
- 500 gr. d'arròs Arborio o Carnaroli
- una llauna de 450 gr. de pedrers confitats d'ànec
- 50 gr. de ceps secs
- 100-200 gr. de foie d'ànec

Si tenim carcasses d'ànec podem fer un brou cassolà amb elles, tot afegint-hi les verdures que fem servir per fer brou.

Posar en una cassola els pedrers tallats a trossos, els bolets sec i l'arròs. Sense més, com els pedrers són confitats ja són untants amb greix i serà suficient. Deixar rossejar una mica i afegir-hi el brou calent, de mica en mica, deixant que l'arròs el begui poc a poc.
Anar remenant i afegir el brou a mida que ho demani.

En afegir l'última ració de brou afegir el foie a trossos, tapar i deixar uns segons.

El foie substitueix la mantega típica del rissotto, tampoc li va posar el vi blanc que acostuma a posar-se en rossejar l'arròs, no li calia la veritat.

20 comentaris:

  1. Felicitats per aquests cinc anys.
    Segur que es una bona recepta per celebrar-ho.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Felicitats!! i bona elecció pel que fa al plat i celebrar anys!!, doncs per cinc anys està en forma!!!

    ResponElimina
  3. Felicitats pel teu aniversari blocaire!!!!
    Molt bo el rissotto, s'haurà de probar aviat!
    Bony any!!

    ResponElimina
  4. Osties cinc anys Sara Maria!!! Com passa el temps!! Moltes i moltes i moltes i moltes felicitats!!!

    ResponElimina
  5. grassa ---> greix

    No costa gaire d'escriure bé, és el nostre deure de fer-ho correctament, així n'aprenem i n'aprenen els qui ens llegeixen.

    ResponElimina
  6. En primer lloc felicitar-te, tal com ja vaig fer a FB. Fan il.lusió aquestes coses i els blogs aporten moltes satisfaccions.

    I molt interessant la recepta ara q estic ben proveit de gesiers de la darrera escapada al curs de França.

    ResponElimina
  7. Jo n'he baixat d'Andorra aquests dies pel mateix!! Queda molt bo!

    ResponElimina
  8. per molts anys, sara maria! cinc anys, quina passada de temps, no?
    la recepta, per mi, ideal, ja ho saps. una abraçada!

    ResponElimina
  9. Carai, Sara Maria! Amb ceps i amb foie!! Això és delicatessen. M'agrada molt la teva proposta...! Bons reis!

    ResponElimina
  10. Felicitats! Yo casi casi llego a los cinco ;-)

    ResponElimina
  11. Gràcies a tots! Manellllllll he de venir a comprar ceps secs!!!!! :-)

    ResponElimina
  12. pots venir quan vulguis, o sinó te'ls baixo jo, cap problema!

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats!. Cinc anys, ets tota una veterana!.

    ResponElimina
  14. FELICITATS! ets tota una veterana!, espero fer els 5 anys amb la mateixa dedicació a la cuina, les trobades i la il.lusió per tot el que la cuina ens ofereix igual que tú demostres a cada entrada! Una abraçada.
    Mercè
    http://www.blogger.com/profile/00774075524139563914

    ResponElimina
  15. Moltes felicitats Sara Maria!!! :D Com passa el temps!!!!
    La recepta boníssima!! A part m'encanta tan el foie i els ceps!
    Que per mooooolts més anys!

    Petons!!!

    ResponElimina
  16. Estimadíssima Sara Maria, moltes felicitats per l'aniversari!! Cinc anys d'alegrar-nos la vida gastronòmica. Besades!!

    ResponElimina
  17. Cinc anys, Sara Maria, moltes felicitats!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  18. moltes felicitats pel teu bloganiversari!!! Segueix fent-nos la boca aigua per molts anys mes.
    Petons gastronòmics.

    ResponElimina
  19. Doncs moltes felicitats, noia!

    ResponElimina