dilluns, 23 de gener del 2012

Escuma de Tiramisú

En Pep Nogué ens va fer aquesta escuma a l'Espai Consum Bonpreu. Feia dies que tenia guardat el sifó a l'armari, és una bona recepta per treure'l. Jo l'he fet amb menys cafè i sense Amaretto, però us deixo la recepta tal qual la va fer en Pep.

Ingredients:
- 175 gr. de mascarpone
- 175 gr. de nata per muntar
- 175 gr. de llet sencera
- 25 ml. d'Amaretto
- 8 gr. de cafè soluble
- 90 gr. de sucre
- cacau en pols
- 2 càrregues de sifó cream

Barrejar el mascarpone i la llet tot triturant-ho per que quedi ben fi.
Afegir-hi la nata, el café soluble i l'Amaretto. Continuar triturant bé per tal que el sucre es dissolgui.
Colar-ho en un colador fi per tal d'evitar problemes amb els sifó.

Si el sifó és de 500 ml haurem de fer dos sifons, doncs la quantitat de barreja és superior.

Posem la barreja dins el sifó i una o dues càrregues (tenint en compte l'assenyalat anteriorment). Un cop s'ha buidat la càrrega la traiem i posem el sifó a la nevera fins el moment de servir.

Es serveix l'escuma en una copa o vol i l'empolsinem amb cacau.

14 comentaris:

  1. Hehe, ahir vaig fer tiramisú (normal) i quina feinada amb les fotos!!!
    Ara no hi ha manera, tu!
    No sé si amb el taller he après o desaprès.
    Petonets
    Feliç setmana

    ResponElimina
  2. Carai, Sara Maria... quina mousse més bona! Tot i que potser prefereixo el tiramisú tradicional.. s'hauria de provar! Petonet

    ResponElimina
  3. Sempre va bé tenir ocasions de treure el sifó a pasejar :)
    i m'encanta el tiramisú :))

    ResponElimina
  4. Doncs després de veure la pinta que fa i amb el que m'agrada el tiramisú, s'haurà de treure la pols al sifó!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Hola Sara me lo pasé genial el sábado!!!
    No nos quedamos mas ya que Miquel tenia un examen.

    Esta espuma la tengo que hacer yo, ya que no tengo practica con el sifón, así practico.
    Besos

    ResponElimina
  6. El tiramisú és un dels meus postres preferits! I amb escuma ja deu ser la bomba!

    Molts petons!!! ;)

    ResponElimina
  7. Una forma diferent de fer el tiramisú, a nosaltres ens va encantar
    Petons

    ResponElimina
  8. Quina recepta més vistosa i gustosa!!! Això del sifó m'està fent moltes ganes. A veure si el demane per al meu aniversari. Besades

    ResponElimina
  9. Ostres deu ser la bomba! Però com a "novato" que soc, em perdo un xic amb lo del sifó cream. Ques és? Com va? Hi han d'altres maneres de fer-lo si no es té aquest aparell?

    ResponElimina
  10. El sifó és un dels estris que en Ferran Adrià ha socialitzat. Va molt bé per fer escumes, dolces i salades. Fer-ho sense sifó... Jo muntaria la nata amb la batedora elèctrica, i també el mascarpone i després els barrejaria amb molt de compte...

    ResponElimina
  11. Moltes gràcies... farem la prova amb el sifó aprofitant que ens el deixen...

    ResponElimina
  12. Bona excusa per desenpolvar el sifó... El tinc ben abandonat...

    ResponElimina
  13. Que dolça!!! "quina sifo nia" !! chist dolent, ptns, guapaaaaaaaaaaaaa!!!

    ResponElimina