divendres, 24 de febrer del 2012

Sopa de farigola

Una recepta més que ens va fer en Pep Nogué a l'Espai Consum Bonpreu. Una recepta que, per senzilla i econòmica, no té preu. Sols us dic que el curs va ser un divendres a la tarda i el dissabte al vespre ja la feia per sopar. Si no teniu llardons hi podeu posar daus de pernil, de pa fregit... O senzillament res. 

La recepta que ens va passar en Pep feia servir brou vegetal i brou de bullir fesols. Jo la vaig fer amb brou vegetal. L'aigua de bullir els llegums és una bona base per fer aquestes sopes, guardeu-la! També es pot fer amb aigua. 

 En fer-la a casa també hi vaig fer un canvi, ja que l'havia de compartir amb algú que no hi volia l'ou, hi vaig posar una cullerada sopera de formatge fresc cremós (un formatge francés que té la textura d'un iogurt grec). Amb l'ou queda molt més cremosa.

Ingredients:
- 1 litre i un got de brou vegetal 
- 0,5 ml d'oli d'oliva verge
- 5 grans d'all 
- 90 gr. de pa sense crosta 
- 100 gr. de rovell d'ou 
- farigola 
- sal 
 -50 gr. de llardons 

Primer sofregim els alls sense que agafin color. Hi afegim el pa i la farigola.
De la farigola sols les fulles, els troncs no els hi posem. Sols fregar les branques de farigola entre les dues mans cauen les fulles fàcilment quedant els troncs nus.

 Remenar-ho i regar-ho amb el brou. Deixar bullir cinc minuts i triturar-ho. Corregir de sal.

Al darrer moment afegir l'ou i triturar-ho novament per emulsionar-ho i que quedi cremós.
Servir-ho en tasses amb els llardons esmicolats per sobre.

5 comentaris:

  1. Sara Maria, vaig que estàs fent un màster amb en Pep. Val la pena oi?

    ResponElimina
  2. Aquesta setmana cau sí o sí! Té una pinta genial!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Fàcil i boníssima, Sara Maria... mmm! ja sento l'olor! Petonet

    ResponElimina
  4. Fogons, Sara Maria... ;-))) A peu coix-pambolixocolata, tant els cursos que ofereix Bonpreu com també els de Caprabo, valen la pena, són receptes fàcils de fer i a més aprens tècniques diverses. I són gratuits, sols has de tenir el carnet de client!

    ResponElimina
  5. aquesta sopa de farigola és de luxe!!!

    Llàstima que aquests cursos només els facin a BCNA, es veu que els de rodolies o de més enllà només existim per comprar al BonPreu o al Caprabo, però d'aquestes "avantatges" no en podem gaudir... què hi farem... almenys a través vostre podem conèixer les receptes.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina