dilluns, 9 d’abril del 2012

Enciam brut a la meva manera


L’enciam brut és ideal per dur a la carmanyola; és un plat d’hivern, quan la verdura fresca minva, i a casa hi ha patata, ceba i cansalada o botifarra esparracada; una cuina d’aprofitament de les patates que queden d’un guisat. Jo li afegeixo endívies, que com heu vist en altres receptes, m’agraden amb un punt, poc, de cocció que li treu l’amargor.

Ingredients:
- una patata gran
- una ceba gran
- dues endívies
- cansalada
- sal i pebre

Netejar la patata i posar-la al microones entre uns tres minuts a màxima potència (depèn de la mida de la patata). Tallar-la a daus i reservar.

Tallar la ceba al nostre gust, a daus o en juliana, i posar-la a la paella amb oli, foc suau per que confiti. Si tenim suc d’algun rostit és ideal per donar-li gust.

Tallar les endívies a daus i reservar.
Tallar la cansalada a daus i reservar.
  
Un cop la ceba estigui cuita se li la cansalada i deixar coure. Un cop cuita afegeix la patata tallada a daus, i ja cuita, sols amb unes voltes per que agafi gust n’hi ha prou.
Afegir les endívies, salpebrar al gust, barrejar i retirar del foc.

Jo me l’he fet més d’un cop per la carmanyola de la feina.

3 comentaris:

  1. Aquests plats encara que siguin d'aprofitament són boníssims!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. El nom no és molt atractiu, però segur que ja no hi penses quan el tens al davant a l'hora de dinar!
    Petons

    ResponElimina
  3. Molt a favor, les endívies lleugerament cuinades són una meravella :)

    ResponElimina