dimarts, 5 de juny del 2012

Carxofes a la camperola


Després de la visita al Prat de Llobregat per conèixer les seves carxofes buscava una recepta diferent i l’he trobat a l’Sconton Blog, unes carxofes a la camperola, un deliciós aperitiu o a la cistella de pícnic.

Ingredients:
- 1 manat de julivert
- 1 llimona
- 2 anxoves en salaó
- 2 grans d'all
- 6 carxofes
- Oli d’oliva verge
- Bitxo (al gust)
- Sal

Netejar les carxofes, tallar els extrems i per la meitat. Rentar en aigua corrent.
Deixar reposar durant una hora en un recipient amb aigua i suc de llimona.

Escórrer, assecar, i barrejar-les amb làmines d'all, el julivert picat, les anxoves i oli d'oliva.
Posar-la a una cassola amb una mica d'aigua amb sal a foc lent durant vint minuts.

Un cop cuit, disposar les carxofes en un plat de servir, posar el bitxo picat i servir fred amb una mica oli d'oliva.

5 comentaris:

  1. Unes carxofes boníssimes, Sara-Maria! No hi hagués pensat, en combinar-les així... petons!

    ResponElimina
  2. Segur que està ben bó, tot i que jo cada cop tendeixo a no bollir els aliments (i menys les carxofes si és que no aprofitaré l'aigua de coure: tinc la sensació de perdre gran part del seu sabor hehe)

    ResponElimina
  3. Jo això ho faig amb els espinacs, mai el faig bullits!!! Les carxofes normalment a la brasa o arrebossades i fregides ben cruixents... Mmmm...

    ResponElimina
  4. Un altre bona manera de menjar carxofes
    Petons

    ResponElimina