divendres, 20 de juliol del 2012

Mousse de mango amb ossets de l'Ada Parellada

Una de les receptes estrella que l’Ada Parellada va fer a la trobada dels 90 anys dels ossets d’Haribo amb els gastroblocaires. Genial, boníssim i fàcil de fer.

Ingredients:
- 250 gr. de polpa de mango
- 50 gr. de sucre
- 250 gr. de nata muntada
- 5 fulles de gelatina
- 100 ml. de rom
- 20 gr. de sucre
- 400 gr. d’ossets d’or Haribo
- daus de mig mango
Per la base:
- 50 gr. de farina
- 150 gr. de sucre
- 1 cullerada de sucre de vainilla
- 4 ous
- 50 gr. de fècula de patata
- un polsim de sal
- mantega per untar el motlle


Escalfar el forn a 180ºC.


Per fer la base:
Muntar les clares a punt de neu amb un polsim de sal i reservar.
Batre en un bol el sucre, el sucre de vainilla i els rovells fins que blanquegin.
Incorporar amb compte la farina i la fècula.
Amb les mans i a en dos moments, incorporem la nata muntada.
Untem amb la mantega un motlle (24 cm) i l’extenem fent una capa fina i regular.
Posar-ho al forn uns 35-40 minuts. Vigilem sense obrir el forn. Ha de quedar pujat i daurat.
Un cop fet, el trèiem i el deixen refredar sobre una reixeta.


Per fer la mousse:
Hidratar els fulls de gelatina en aigua freda.
Batre la nata (en reservem una mica per fondre la gelatina) amb el sucre; afegir la polpa de mango.
Fonem la gelatina escorreguda en la mica de nata que hem reservat escalfant-la una mica al microones.
Afegir amb compte la gelatina a la barreja amb la polpa de mango.


En un pot al foc desfer el sucre en el rom.
Marcar la base amb ajut d'un cèrcol, ja sigui un gran o varis petits.
A l'interior del cèrcol hi afegim un cèrcol de plàstic per que aguanti la mousse.
Sense treure els cèrcols, pintar amb la reducció de rom i sucre.


Anar intercalant al voltant del cèrcol ossets i daus de mango, com fent una sanefa (els ossets mirant cap enfora).
Omplir amb la mousse de mango i deixar-ho a la nevera que refredi.
Tallar la resta d'ossets ben petits i posar-los sobre la mousse abans de servir.

6 comentaris:

  1. Sens dubte es la recepta que més em va agradar, la vaig fer a casa canviant la fruita.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Sí, si que va ser la més vistosa, però a casa el que més va agradar va ser la coca de vidre.... i sobretot, els ositos solets.
    L hora del tupper

    ResponElimina
  3. hola! moltes gràcies pel post!
    I per el bon humor!
    abraçades
    ada

    ResponElimina
  4. He publicat el comentari anònim anterior malgrat no entenc massa que vol dir... Crec que no hem queixo de res jo...

    ResponElimina